Vijesti iz RSSa

Otvoreno obnovljeno košarkaško igralište na Zametu

U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet sinoć je svečano otvoreno obnovljeno košarkaško igralište. Igralište je obnovljeno sredstvima skupljenim organizacijom Gospodarskih igara održanih 5. svibnja ove godine, sredstvima Grada Rijeke kroz Riječki program lokalnog partnerstva i sredstvima Primorsko-goranske županije. Cilj akcije bio je prikupiti 130.000 kuna koliko je bilo potrebno za postavljanje akrilne podloge na igralište te dvije pleksiglas table i dva zglobna obruča.

Uređenje igrališta inicirao je Košarkaški klub Zamet, a glavnu je riječ vodio Milan Vukajlović, inače trener Košarkaškog kluba Zamet. Do inicijative je došlo slučajno – naime, njegov šesnaestogodišnji sin jednog dana je došao kući i rekao kako na igralištu više nema koša. Vuku, kako ga zovu prijatelji, od ideje do uređenog igrališta trebalo je godinu dana, a osim podrške Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije dobio je veliku potporu niza tvrtki koje djeluju na području Primorsko-goranske županije. Predstavnike gospodarstva na donaciju je, uz pomoć komičara Jadranka Hodaka – popularnog blogera Kruleta, potaknuo organizacijom Gospodarskih igara, koji su uplatom kotizacije ustvari uključili u prikupljanje sredstava potrebnih za uređenje partera igrališta i nabavku dva nova koša.

U ime Grada Rijeke svim volonterima i donatorima zahvalio se zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, naglasivši kako uz obližnji Centar Zamet i ovo igralište, kao dio Sportskog-rekreacijskog centra Zamet, čini zametski centar sporta. Uređenje košarkaškog igrališta, između ostaloga, poduprto je i s 40 tisuća kuna iz Riječkog programa lokalnog partnerstva. Radi se o programu Grada Rijeke, koji omogućava brže i ekonomičnije uređenje manjih javnih površina – uređenje i obnovu postojećih dječjih igrališta, izgradnju novih igrališta, uređenje zelenih ili javnih gradskih površina, saniranje manjih divljih deponija i slično.

Program je vodio Robi Anić, popularni Extra Robi, a svečanost su, pored članova Košarkaškog kluba Zamet, uveličali predstavnici Kluba riječkih olimpijaca, Hrvatskog košarkaškog saveza, Košarkaškog saveza BiH te gospodarskih subjekata koji su podržali ovu akciju. U ime Grada Rijeke dodađaju su prisustvovale i pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić te ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu Dragica Fadljević, a u ime Primorsko-goranske županije Sandra Stojković Hinić iz Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Podršku Košarkaškom klubu Zamet u njihovoj hvalevrijednoj akciji dali su pjevači Neno Belan i Sandro Bastijančić, nastupile su i članice Plesne skupine Osnovne škole „Zamet“, a mnogobrojne posjetitelje razveselili su i Zametski zvočnari.