Vijesti iz klubova

OTVORENO LJETNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE I JUNIORE U SKOKOVIMA U VODU

Od 14. do 17. lipnja na Bazenima Kantrida održat će se 7. Otvoreno ljetno prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u skokovima u vodu. Prijavljeno je gotovo 120 skakača iz sedam hrvatskih klubova te sedam klubova iz Italije, Srbije, Litve i Mađarske. Ovo natjecanje je tek prvo u nizu događanja koja će ovog ljeta na riječke bazene dovesti brojne skakače, pa će se, između ostaloga, u kolovozu po put održati i veteranski master kup.

Natjecanje organiziraju Klub za skokove u vodu ”Primorje 2010”,  Hrvatski savez za skokove u vodu i Riječki sportski savez.

Klupski trener Andrija Crnić istaknuo je kako u četiri dana natjecatelje očekuje jaka konkurencija, u kojoj će svoje sposobnosti pokazati i deset riječkih skakača, od čega neki i po prvi put. Za razliku od njih, Dolores Šuša iskusna je i nagrađivana skakačica, od koje se i na ovom natjecanju očekuje osvajanje medalje.

„Natjecat ću se u skokovima s daske, s visine jedan i tri metra, kao i skoku s platforme visoke pet metara. Puno sam trenirala i jedva čekam natjecanje,“ kazala je Dolores.

Predsjednica Kluba Dorotea Pešić Bukovac kazala je kako se ovo natjecanje održava u godini obilježavanja 110. godišnjice Športskog društva Primorje 08, jednog od najstarijih klubova u Hrvatskoj, čiji je Klub skokova u vodu „Primorje 2010“ najmlađi član. Tijekom osam godina postojanja organizirali su niz natjecanja te su, osim što okupljaju mlade sportaše, pravilnom skakanju naučili mnogo malih Riječana. Tako će se i ove godine održati tri dvotjedne edukacije u skokovima u vodu. Ovog ljeta bazen za skokove u vodu ugostit će ne samo kadete, juniore i veterane, već će od 12. do 17. srpnja biti domaćin i Mediteranskog kupa (Comen cup).

7th OPEN COMPETITION PROGRAM