Vijesti iz klubova

Otvoreno državno prvenstvo u sinkroniziranom plivanju za kadetkinje

U subotu 8. i nedjelju 9. lipnja na Bazenima Kantrida je održano Otvoreno državno prvenstvo u sinkroniziranom plivanju za kadetkinje. Prvenstvo se održava kao međunarodno treći put ove godine.
Na prvenstvu je sudjelovalo 126 plivačica iz Hrvatske, Rusije, Mađarske i Slovenije. Prvenstvo je organizirao Hrvatski savez sinkroniziranog plivanja, a priredio Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris iz Rijeke.
U programu smo vidjeli 12 solo nastupa, 8 dueta, 10 kombinacija i 5 timova uz nastupe mlađih prednatjecateljica iz Primorja Aqua Marisa, a Slovenke (klub Rusalka iz Velenja) su nastupile u timu van konkurencije obzirom da im je ovo prvo međunarodno natjecanje nakon nedavnog osnivanja kluba.
Očekivano, Ruskinje su pokazale dominaciju u međunarodnoj konkurenciji što i ne čudi obzirom da je Rusije jedna od svjetskih sinkro velesila, a lijepe nastupe imale su i Mađarice.
U domaćoj konkurenciji ispred konkurencije su Medveščak iz Zagreba i domaćin Primorje Aqua Maris koji su osvojili najviše medalja. Ovaj put najuspješniji klub je Medveščak, iako bi se moglo prigovoriti kriteriju suđenja u disciplini tim.

Slijedeće natjecanje na Bazenima Kantrida biti će XIII. Primorje Synchro Cup već 20. do 23. lipnja kada će se u međunarodnoj konkurenciji natjecati juniorke i mlađe juniorke. Primorje Synchro Cup je jako međunarodno natjecanje koje je redovno uvršteno u LEN (Europska plivačka federacija) kalendar i na kojem sude međunarodni suci kojima je to i ogledno natjecanje za napredovanje u sudačkim kategorijama i koje prate LEN promatrači.
To će biti završetak natjecateljske sezone na Kantridi, ali plivačice će imati još jedan nastup.
Završna revija “Chicago” bit će završetak velike humanitarne akcije kojom se prikupljaju sredstva za Klub “Forca” koji okuplja osobe s invaliditetom.

Više o akciji možete pročitati na http://www.primorje-sinkro.hr/.

Rezultati