Vijesti iz klubova

Otvoren javni natječaj za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016

Prošlo je 27 godina od održavanja zagrebačke Univerzijade, a mnogima je i danas u pozitivnom sjećanju ostala popularna maskota „Zagi“. S novim Igrama dolazi i nova maskota. Uoči održavanja Europskih sveučilišnih igara koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci otvoren je javni natječaj u kojemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani. Natječajem će se tako odabrati izgled i karakter maskote nadolazećih Igara, koje će se održati pod motom „Srce vjeruje, um ostvaruje“. Pokretanjem javnog natječaja, koji je za prijave otvoren do 1. studenog 2014. godine, cilj je odabir i izrada službene maskote ESI 2016. – najvećeg više-sportskog događanja u povijesti Hrvatske koje će okupiti preko 5000 studenata sportaša s preko 350 sveučilišta iz svih krajeva Europe, koji će se natjecati u čak 21 sportu.
„Pozivam sve naše sugrađane da se prijave na natječaj, ponude vlastite ideje i svojim rješenjem ostave trajni trag nadolazećih Europskih sveučilišnih igara. Vjerujemo kako će izabrana maskota postati prepoznatljiv i trajan simbol natjecanja te se uvući u srca javnosti kao što je to bio slučaj s popularnim „Zagijem“.“ – naglasio je Haris Pavletić, predstavnik Organizacijskog odbora Igara.
Uz veliku simboličnu vrijednost, sam natječaj je i nagradnog karaktera pa će tako prva tri rada biti i financijski nagrađena. Prvonagrađeni će, uz osobnu zadovoljštinu, dobiti i nagradu u iznosu 10.000,00 kuna. Posebno je zanimljivo što će posljednju riječ u završnom izboru maskote imati upravo građani. „Naime, nakon prvog kruga natjecanja i primitka svih prijava do 1. studenog, deveteročlani stručni žiri izabrat će tri najbolja rješenja. Izabrana rješenja bit će predstavljena javnosti, a pobjednika će glasovanjem putem internet stranice Igara imati priliku izabrati svi građani.“ – dodao je Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.
Pravila i proces prijave na natječaj, kao i specifikacija svih elemenata koji trebaju biti priloženi uz prijavu definirani su Općim uvjetima koji su dostupni na adresama: www.eug2016.com i www.studentskisport.com.
Također, osnovni vizualni i verbalni identitet loga Europskih sveučilišnih igara 2016 možete vidjeti na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=8vnNIFjUzgc