Vijesti iz RSSa

Olimpijski festival riječkih vrtića u Dvorani Zamet

U Dvorani Centra Zamet održan je u nedjelju Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Rijeke, osamnaesti po redu, i to zbog lošeg vremena, prvi put u dvorani. U nekoliko igara, disciplina natjecalo se 480 djece predškolskog uzrasta, a pobjednici će se takmičiti na županijskom natjecanju koje će se 18. svibnja održati na otoku Rabu.

Na riječkom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u konačnom poretku – ukupno dječaci i djevojčice – najuspješniji je bio i prvo mjesto osvojio Dječji vrtić Sušak III; drugo mjesto pripalo je vrtiću Zamet I, a treće vrtiću Sušak I, dok je nagrada za fair play dodijeljena vrtiću More II.

U atletici, u trčanju djevojčica na 50 metra prvo mjesto je osvojila Matea Brajdić iz vrtića Turnić I, drugo mjesto Tea Šurdonja iz vrtića More I, a treće Laura Kunda Gustavsson iz Zameta II. U trčanju na 50 metara od dječaka su najuspješniji bili: Jakov Miletić iz vrtića Zamet I osvojivši prvo mjesto, zatim Matija Mišković iz vrtića Zamet II osvojivši drugo mjesto, dok je treće mjesto osvojio Niko Čupić iz vrtića Sušak III.

U bacanju loptice u dalj od dječaka je prvo mjesto osvojio Lucijan Frigan iz vrtića Zamet I; drugo mjesto Lukas Miletić iz vrtića Mali princ, a treće Ivan Medić iz vrtića Sušak I. Od djevojčica je u bacanju loptice u dalj prvo mjesto osvojila Maria Šušanj Butković iz vrtića Mali princ, drugo Petra Cuculić iz Mora I, a treće mjesto Cvita Sušić također iz vrtića More I.

U skoku u dalj najuspješniji su od dječaka bili i sljedeća mjesta osvojili: prvo Filip Mačinković Tancebal iz vrtića Sušak III, drugo Jan Mihić iz Turnića III, te treće mjesto Ivano Berdik iz vrtića Zamet I. Od djevojčica su u skoku u dalj najbolje rezultate postigle i osvojile: prvo mjesto Anika Ribarić iz Sušaka I, drugo Lena Gašparović iz Zameta III i treće Lena Car iz vrtića Sušak II.

U štafeti 4×25 metara za dječake prvo mjesto su osvojili dječaci iz vrtića Sušak III, drugo iz Mora I, a treće iz vrtića Sušak II. U istoj disciplini za djevojčice – štafeti 4×25 metara – najbolji su bili vrtići: Turnić II osvojivši prvo mjesto, Sušak I osvajanjem drugog mjesta, a Mali princ trećeg.

U malom nogometu dječaka prvo mjesto je osvojio vrtić Sušak II, drugo More I, a treće Zamet I. U malom nogometu djevojčica prvo mjesto je pripalo djevojčicama iz vrtića More II, drugo iz vrtića More I, a treće iz Zameta I.

Foto Marko Gracin (Novi list)