Vijesti iz RSSa

Olimpijski festival dječjih vrtića Rijeke

U subotu, 25. travnja u 9,30 na Stadionu Kantrida započet će 14. olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke, kojeg pod pokroviteljstvom Grada Rijeke organiziraju Riječki sportski savez i Dječji vrtića Rijeka. U gradskom natjecanju sudjelovat će 480 djece riječkih dječjih vrtića, a pobjednik će predstavljati Rijeku na županijskom natjecanju.

Olimpijski festival predstavili su savjetnik za programe sporta i tehničke kulture u Odjelu za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Mladen Mustać, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj, koordinatorica Olimpijade dječjih vrtića Sandra Krmek i kineziologinja Dječjeg vrtića Rijeka Željana Marić.

Hrvatski olimpijski odbor putem Ureda za lokalni šport organizira natjecanje dječjih vrtića pod nazivom Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske. Ovom natjecanju prethode natjecanja na gradskoj i županijskoj razini, pa će se pobjednik gradske razine natjecanja takmičiti na županijskom natjecanju u Cresu, 9. svibnja.

Kolika je želja najmlađih Riječana da se bave sportom, pokazalo je prošlotjedno finale Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć”, odnosno čak 2.700 djece u utrci djece predškolske dobi dm Babybonus Cup. Sportski mjesec se nastavlja Olimpijskim festivalom dječjih vrtića Rijeke, na kojem će sudjelovati i djeca iz 11 skupina djece uključenih u sportski program Dječjeg vrtića Rijeka.
“Djeca iz tih skupina uz podršku svojih odgajateljica te dva kineziologa svakodnevno su uključena u sportski program, a sudjelovanje na Olimpijskom festivalu dodatni im je poticaj da se pokažu i dokažu publici, roditeljima, ali i samima sebi,” kazala je Marić, pozvavši roditelje da na skorašnjim upisima u vrtićke programe svoju djecu upišu u neku od sportskih skupina.

Olimpijski festival dječjih vrtića odvija se pod motom “I ja ću biti olimpijac”, a djeci se žele prenijeti vrijednosti olimpijskog sporta – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. Kao i na pravim Olimpijskim igrama, i na “maloj” olimpijadi održat će se svečani mimohod ekipa, dizanje olimpijske zastave i paljenje olimpijskog plamena.

Ove godine u natjecanju će sudjelovati djeca dječjih vrtića Zamet, Maestral, Kvarner, Turnić, Potok koje djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Rijeka te djeca privatnog vrtića Mali princ, koja će se natjecati u pet disciplina: trčanju na 50m, štafeti 4×25 m, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj te malom nogometu.

Manifestaciju podržava i Klub riječkih olimpijaca čiji će se članovi tijekom natjecanja družiti s djecom i pokušati im prenijeti dio olimpijskog duha.

Uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, manifestaciju sponzoriraju i Regionalni info centar UMKI te Dukat mliječna industrija.