Vijesti iz RSSa

Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke

Hrvatski olimpijski odbor po šesnaesti će put održati športsko natjecanje dječjih vrtića pod nazivom Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske. Prema riječima organizatora, djecu je važno upoznati s osnovnim sastavnicama Olimpijskih igara te im približiti olimpijske vrijednosti, ali i potaknuti mališane na druženje i zdrav život.
Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Republike Hrvatske prethodi Olimpijski festival dječjih vrtića na gradskoj razini. Organizatori ove sportske manifestacije u Rijeci su Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka uz suglasnost, potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke.
Gradsko natjecanje jučer je započelo olimpijskim protokolom; stadionom Kantrida prenijela se zastava, nosila se baklja te se upalio olimpijski plamen, a djevojčica Klara Fućak u ime svih natjecatelja izrekla je i olimpijsku zakletvu. Ove godine u Festivalu, čiji je moto “I ja ću biti olimpijac!”, sudjeluje 480 malih sportaša iz dječjih vrtića Sušak, Turnić, Zamet i Mali princ u sljedećim disciplinama: trčanje, štafeta 4×25 metara, bacanje loptice u dalj, skok u dalj, mali nogomet za djevojčice i mali nogomet za dječake.
Pobjednici gradskog natjecanja sudjelovat će na županijskom natjecanju koje će biti održano u subotu, 13. svibnja.

Olimpijada vrtića Rijeke održava se uz financijsku pomoć sponzora i donatora: Udruge nogometnih sudaca, Udruge atletskih sudaca, Udruge UMKI, Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke te Ureda Grada Rijeke. Ovu manifestaciju podržava i Klub riječkih olimpijaca.
U ime Grada Rijeke, događaju su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić.