Vijesti iz RSSa

Olimpijada dječjih vrtića Grada Rijeke

Hrvatski olimpijski odbor putem Ureda za lokalni šport održava po deseti put športsko natjecanje dječjih vrtića pod nazivom Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske.

Sukladno općim pravilima i propozicijama natjecanja Hrvatskog olimpijskog odbora, ove će se godine organizirati Olimpijski festival dječjih vrtića na gradskoj razini. Organizator ove sportske manifestacije jesu Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka uz suglasnost, potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke. Natjecanje će se održati 26. travnja 2014. godine s početkom u 9,30 sati na stadionu Kantrida.

U gradskom natjecanju sudjeluju 560 djece dječjih vrtića grada Rijeke. Pobjednik gradskog natjecanja takmičit će se na županijskom natjecanju u Crikvenici, 10. svibnja 2014. godine.

Ove godine sudjeluju djeca dječjih vrtića ZAMET, MAESTRAL, KVARNER, TURNIĆ, POTOK I MALI PRINC.

DAN NATJECANJA

8:30 Okupljanje djece na stadionu Kantrida

9:00 Taekwondo klub Drenova – Rijeka i Chikaz team

9:30 Svečani mimohod ekipa

9:40 Državna himna

10:00 Početak natjecanja

12:30 Završetak natjecanja

12:40 Postrojavanje ekipa, svečana dodjela pehara, medalja i diploma

13:30 Svečano zatvaranje natjecanja

Olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske na svim razinama održava se u sljedećim disciplinama:

• TRČANJE
– dječaci 50 m
– djevojčice 50 m

• ŠTAFETA 4×25 m
• BACANJE LOPTICE U DALJ
• SKOK U DALJ
• MALI NOGOMET ZA DJEVOJČICE
• MALI NOGOMET ZA DJEČAKE

Ovu akciju podržava i KLUB RIJEČKIH OLIMPIJACA, koji će se tijekom jutra družiti sa djecom i pokušati im prenijeti dio olimpijskog duha.

Važno je naglasiti da se Olimpijada vrtića održava uz financijsku pomoć sponzora i donatora Zvira – Vira vode, Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo, Odjel gradske uprave za zdravstvo, Ureda grada Rijeke, Regionalni info centar, Dukat mliječna industrija.