Vijesti iz RSSa

Olimpijada dječjih vrtića Grada Rijeke

U subotu, 26. travnja u 9,30 na Stadionu Kantrida započet će 13. olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke, kojeg pod pokroviteljstvom Grada Rijeke organiziraju Riječki sportski savez i Dječji vrtića Rijeka. U gradskom natjecanju sudjelovat će 560 djece riječkih dječjih vrtića, a pobjednik će predstavljati Rijeku na županijskom natjecanju.

Olimpijski festival predstavili su v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Gordana Rena, koordinator Olimpijade dječjih vrtića Sandra Krmek i v.d. glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj.

Hrvatski olimpijski odbor putem Ureda za lokalni šport organizira natjecanje dječjih vrtića pod nazivom Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske. Ovom natjecanju prethode natjecanja na gradskoj i županijskoj razini, pa će se pobjednik gradske razine natjecanja takmičiti na županijskom natjecanju u Crikvenici, 10. svibnja.

Pročelnik Načinović izrazio je zadovoljstvo što može najaviti 13. izdanje olimpijskog festivala dječjih vrtića, budući da sudjelujući u ovakvim manifestacijama djeca razvijaju ljubav prema sportu, lakše sklapaju prijateljstva i uče se timskom radu.
“Olimpijski festival dječjih vrtića prava je mala olimpijada sporta i veselja. Iako se radi o natjecanju, neka cilj ne budu rezultati, već druženje,” kazao je pročelnik Načinović.

Olimpijski festival dječjih vrtića odvija se pod motom “I ja ću biti olimpijac”, a djeci se žele prenijeti vrijednosti olimpijskog sporta – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. Kao i na pravim Olimpijskim igrama, i na “maloj” olimpijadi održat će se svečani mimohod ekipa, dizanje olimpijske zastave i paljenje olimpijskog plamena.

Ove godine u natjecanju će sudjelovati djeca dječjih vrtića Zamet, Maestral, Kvarner, Turnić, Potok koje djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Rijeka te djeca privatnog vrtića Mali princ. Iz svakog vrtića nastupit će po 20 dječaka i 20 djevojčica, koji će se natjecati u pet disciplina: trčanju na 50m, štafeti 4×25 m, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj te malom nogometu.

Manifestaciju podržava i Klub riječkih olimpijaca čiji će se članovi tijekom natjecanja družiti s djecom i pokušati im prenijeti dio olimpijskog duha.

Uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, manifestaciju sponzoriraju i Regionalni info centar UMKI te Zvir – Vira voda.