Vijesti iz klubova

Novi planinarski vodiči PD Kamenjak

Proteklog vikenda jedanaest članova Planinarskog društva Kamenjak iz Rijeke uspješno je sudjelovalo na ispitima za zvanje planinarskog vodiča.

Na Okiću u Samoborskom gorju ispit za D kategoriju (penjanje u stijenama po zahtjevnim osiguranim putevima) polagali su Fehim Buševac, Boris Kurilić i Zoran Doričić.

Na Platku ispit za A kategoriju (ljetno planinarenje) polagali su Sandra Zelenika, Tonček Kezele, Danilo Harbić, Martina Bogdanić, Davor Miketa, Boris Pavelić, Iva Reisz i Hrvoje Srok.

Vodički odsjek PD Kamenjak do kraja ove godine bit će bogatiji za još nekoliko vodiča koji će ispite polagati nakon jesenskog tečaja na Koritima. Također, mnogi od vodiča A kategorije završili su alpinistički tečaj ili odgovarajuće diferencijalne seminare te time stekli uvjete za polaganje ispita D kategorije.

Ostvaruje se plan vodičkog odsjeka da krajem godine PD Kamenjak ima 9 licenciranih vodiča A kategorije i 15 licenciranih vodiča AD kategorije. Time će Kamenjak postati društvo s najvećim brojem licenciranih vodiča u Hrvatskoj i potvrditi da je prošlogodišnja nagrada Hrvatskog planinarskog saveza za najbolje planinarsko društvo došla u prave ruke.