Vijesti iz klubova

Nogometašice Rijeke Jack Pot državne viceprvakinje

Po drugi put u pet sezona, od kada se natjče u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi žena, Rijeka Jack Pot osvojio je titulu viceprvakinja. Veliki je to uspjeh riječkih sportašica, ukoliko se u obzir uzme činjenica da dugi niz godina hrvatskim ženskim nogometom dominira gotovo nepobjediva ekipa Žnk Osijek. Pobjedom u 19.kolu nad ekipom Viktorije iz Slavonskog Broda s 4:0 u gostima Riječanke su naslov viceprvakinja osvojile dva kola prije kraja prvenstva. Ispred trenutno trećeplasiranog Agrama imaju osam bodova.
Preko Dušanke Juko Riječanke su povele u desetoj minuti susreta, a u dvadeset i sedmoj minuti vodstvo je povećala Andrea Valušek. S tim se rezultatom otišlo na odmor.
U nastavku je u pedeset i trećoj minuti domaća vratarka Bašić kapitulirala treći put. Strijelkinja je bila Perica Cicijelj, a pobjedu je u osamdeset i prvoj minuti zasladila Mirna Sudan četvrtim pogotkom za Riječanke.

Rekapitulaciju sezone riječkih nogometašica napravit ćemo ipak na kraju sezone. Do tada predstoje sigurno tri, a možda i pet utakmica. Dvije su prvenstvene, jedna te utakmice Kupa. Ukoliko Riječanke prođu polufinalnu Kup utakmicu, mogla bi se ponoviti sezona 2010/2011, kada su Riječanke uz naslov viceprvakinja bile i finalistice Kupa Hrvatske.

Ove sezone obol odličnoj sezoni dale su:
Jelena Jurić, Martina Čop, Paola Herc, Mija Mrakovčić, Ana Horvat, Dušanka Juko, Leana Zandona, Doris Turkanović, Sandra Morožin, Katarina Konestabo, Antonija Pavlić, Silvija Makar, Valentina Stipančević, Andrea Valušek, Barbara Legin, Perica Cicijelj, Sara Klarić,Martina Jerbić, Anamarija Barišić, Marina Vicić, Branka Karnjus i Mirna Sudan. A cjelokupni mozaik iz treninga u trening, utakmicu po utakmicu slagao je trener Robert Krznarić.

U derbiju kola Pregrada je nadigrala Dinamo Maksimir sa 6:2, dok je Osijek u Splitu slavio protiv Marjana sa 13:0. Na tablici su mjesta zamijenili sada četvrtoplasirana Pregrada i Dinamo, koji je ovim porazom pao na peto mjesto. Slobodan je bio Agram.
Poredak: Osijek 48, RJP 34, Agram 26, Pregrada 22, Dinamo 21, Marjan 9, Viktorija 6.

Slijedeće nedjelje u goste Riječankama dolazi ŽNK Marjan.