Vijesti iz RSSa

Najuspješniji sportaši grada Rijeke u 2019. godini

U tradicionalnom Izboru najuspiješnijih sportaša grada Rijeke jučer su u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku izabrani najbolji u prošloj godini u kategoriji seniora, juniora i kadeta. Mirna Bosak, najuspiješnija sportašica u 2019. godini svoje je priznanje zaslužila osvajanjem zlatnog odličja u sastavu reprezentacije na ekipnom SP-u i pojedinačnog zlata na Svjetskom kupu, a šahista Marion Bosiočić najbolji je u kategoriji seniora zbog osvajanja seniorskog prvaka Hrvatske u šahu, a bio je i peta ploča na ekipnom EP-u gdje je Hrvatska također osvojila zapaženo peto mjesto. Kuglačice Mlake očekivano su ponijele naslov najboljeg ženskog sastava nakon osvajanja Svjetskog kupa, drugog mjesta Lige prvaka i Prvenstva Hrvatske, a HNK Rijeka nakon još jedne zapažene sezone u kojoj je momčad osvojila Kup Hrvatske i drugo mjesto u ligaškom natjecanju.

U juniorskoj konkurenciji priznanja su ponijeli Anamarija Grdić, kuglačica Mlake i Leon Petz, boćar Vargona. Plivački klub Kantrida najuspješnija je ženska juniorska ekipa, a njima se pridružio veslački dvojac bez kormilara Jadrana, najbolja juniorska momčad.

Laura Lisac, karatistica Delte, obilježila je prošlu godinu u kadetskoj pojedinačnoj konkurenciji, dok je Mateo Pejić, boksač Kinga, ponio je priznanje najboljeg kadeta. Odbojkašice HAOK Rijeka CO s trenericama Gordanom Tomić i Ivom Lovrinov izabrane su za najbolju žensku kadetsku ekipu, a Vaterpolo klub Primorje EB najboljim muškim kadetskim sastavom predvođen trenerskim dvojcem Igor Pezelj – Željko Tonković.

Dodijeljene su i nagrade nauspješnijim sportašima s invaliditetom u tri kategorije. Laura Štefanac, članica Atletskog kluba Kvarner, najuspješnija je u kategoriji gluhih sportaša s osvojenim zlatom u koplju na EP-u (Bochum, 45.85 m), a Vedran Dumenčić, član Sportskog kluba slijepih Rijeka, sportaš u seniorskoj konkurenciji, nakon osvajanja srebra na Pojedinačnom IBSA EP-u za slijepe i slabovidne u Zagrebu. U juniorskoj konkurenciji priznanje je pripalo Luki Wagneru, članu Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac koji je osvojio srebro na Igrama mladih u boćanju u Finskoj.

Tonči Mikac, trener Kuglačkog kluba Mlaka dobio je nagradu za najuspješnijeg sportskog djelatnika, a Slobodan Čegar, trener Kluba dizača utega Kvarner posebno priznanje za uspješan dugogodišnji rad. Klubu sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris pripalo je pak posebno priznanje za iznimno uspješan dugogodišnji rad.