Vijesti iz RSSa

Najuspješniji sportaši 2016. godine: Sara Kolak, Ivan Krapić, kuglačice Mlake i nogometaši Rijeke

Jučer je u atriju Hrvatskog kulturnog doma održan izbor za najuspješnijeg sportaša grada Rijeke za 2016. godinu u kojoj je u jakoj konkurenciji prestižnu titulu odnio jesenjski prvak HNL-a Hrvatski nogometni klub “Rijeka u muškoj konkurenciji. Kuglačice “Mlake” su osvojenim trećim mjestom u završnici Lige prvaka u Bambergu i treće mjesto na Svjetskom kupu u Bolzanu zaslužno proglažene za najuspješniju žensku ekipu, a Sara Kolak, olimpijska pobjednica i atletička Kvarnera najuspješnija je sportašica. Bivši vaterpolist Primorja EB, Ivan Krapić osvojiio je srebro na Olimpijskim igrama u Brazilu, i time proglašen najboljim gradskim sportašem u konkurenciji šestorice sportaša (Stipković, Sever, Kraljić, Barac, Gudac, Rubil), koji se bave individualnim sportovima.

Milka Milinković dobila je nagradu kao najbolja sportašica među osobama s invaliditetom.
Luka Denona (ŽRK Zamet) i Branko Fibinger (Kickboxing klub Sušak) dobili su priznanja kao zaslužni sportski djelatnici, Lovro Paparić (VK Primorje) i Tin Lučin (MRK Zamet) dobili su nagrade kao mlade nade.
Proglašenju najboljih nazočio je Luciano Sušanj kojemu je gradonačelnik Vojko Obersnel čestitao na nagradi za životno djelo Franjo Bučar, najvišem državnom priznanju.