Vijesti iz RSSa

NAGRAĐEN PROJEKT „RIJEKA PLIVA“

Odlukom Komisije za dodjelu godišnjih nagrada Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve“ Zajednica sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez“ dobila je godišnju nagradu za obuku neplivača u Republici Hrvatskoj za 2016. godinu za projekt “Rijeka pliva“.
U školskoj 2016./2017. godini sudjelovati će ukupno 1131 učenik drugog razreda iz 25 osnovnih škola grada Rijeke Inicijativom Grada Rijeke organizirana obuka plivanja za sve učenike osnovnih škola grada Rijeke uvedena je školske 2008./2009. godine kroz projekt “Rijeka pliva”.

U proteklih sedam školskih godina u Projektu je sudjelovao ukupno 7201 učenik drugih razreda iz 24 osnovne škole grada Rijeke.

Svrha projekta “Rijeka pliva” je poučiti vještini plivanja učenike drugih razreda osnovnih škola grada Rijeke. U Projekt su uključeni drugi razredi jer su s obzirom na psihofizički razvoj najprikladnija skupina za obuku plivanja.

Projekt se provodi na Bazenima Kantrida, a planom i programom projekta “Rijeka pliva“ predviđeno je deset sati obuke plivanja za sve učenike drugih razreda osnovnih škola grada Rijeke. Za učenike koji ne savladaju vještinu plivanja u predviđenih deset sati obuke organizira se besplatna obuka plivanja sve dok ne savladaju vještinu plivanja. Učenici s posebnim potrebama imaju individualni i grupni način rada.

Grad Rijeka osigurava financijska sredstva za provedbu projekta “Rijeka pliva“. Stoga je obuka plivanja, prostor plivališta i prijevoz učenika za sve učenike besplatan.

U školskoj 2016./2017. godini sudjelovati će ukupno 1131 učenik drugog razreda iz 25 osnovnih škola grada Rijeke.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen