Vijesti iz klubova

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske Boksački klub “Rijeka” najuspješniji klub u Hrvatskoj !

Boksački klub “Rijeka” najuspješniji klub u Hrvatskoj !
Na državnom prvenstvu održanom u Zagrebu 13. i 14. 03. 2021. godine boksački BK “Rijeka” ostvario je odličan uspjeh i u ukupnom plasmanu zauzeo prvo mjesto. Vijest je to koja će kvalitetu i tradiciju boksa u našem gradu ponovo zasluženo počela vratiti u centar sportske pažnje, naročito ljubitelja ove plemenite vještine.
Boksački klub “Rijeka” je na seniorskom prvenstvu nastupio sa tri boksača:
1. Matteo Komadina -64kg    ZLATO
2. Matej Uremović -81kg       SREBRO
3. Petar Cetinić -69kg           BRONCA
Matteo Komadina -64kg na svom putu do zlata u prvom kolu je odmjerio snage sa Ivan Baruškin iz B.K. “Split” svaldavši ga prekidom u prvoj rundi. U polufinalnom meču pobijedio je Mateja Ćuka iz B.K. “Omega” Zagreb dok je u finalnom meću nadboksao Filipa Poturovića, inače višestrukog prvaka Hrvatske u boksu iz B.K. “Nova Gradiška”.
Matteo Komadina proglašen je naboljim tehničarom cijelog seniorskog prvenstva gdje mu je predsjednik HBSa Bono Bošnjak uručio pehar.
Matej Uremović -81kg je na putu do srebra prvo pobijedio Branimira Malenicu iz B.K. “Torcida”. U polufinalu je nadboksao i pobijedio dugogodišnjeg rivala, riječanina Lea Cvetkovića iz B.K. “Omega” Zagreb dok se je u finalu susreo sa višestrukim prvakom Hrvatske te nekadašnjim juniorskim prvakom Europe, Lukom Plantićem iz B.K. “Salone” od koga je tijesno poražen.
Osvojivši zlatnu, srebrnu te brončanu medalju na seniorskom  prvenstvu, B.K. “Rijeka” je najuspiješniji klub među 72 boksačka kluba u RH.
Na prvenstvu Hrvatske u boksu za mlađe seniore (12- do 15.03.2021.) Boksački klub “Rijeka” je nastupio sa dva boksača:
1. Lino Ružić -52kg   ZLATO
2. Leon Buzik -69kg bez odličja
Lino Ružić -52kg je u finalnom meču svladao Vid Prkačina iz B.K. “Joker” te je na taj način postao Prvak Hrvatske do 52kg u mlađeseniorskoj konkurenciji.
Leon Buzik -69kg je u prvom meću poražen od  višestrukog prvaka Hrvatske Petra Kneževića iz šibenskog B.K. “Sv. Krševan” te je na taj način ostao bez odličja.

Od ostalih predstavnika iz Rijeke, mlađi senior Franko Tonsa iz riječkog boksačkog kluba Team Predator osvojio je titulu državnog prvaka u kategoriji do 64 kg pobijedivši uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca u polufinalu Andi Idrizi iz zagrebačkog BK Nokauta, a u finalu jednoglasnom odlukom sudaca pulskog boksača Ivana Božca. Tonsi je to četvrti naslov državnog prvaka.

Njegov klupski kolega u kategoriji seniora +91, Toni Kasumović, ovojio je brončanu medalju izgubivši u polufinalu od Ivana Brnića iz splitskog Groma.