Vijesti iz klubova

Na Prvenstvu Hrvatske u tehničkim vještinama osvojeno 5 medalja od čega 2 zlatne

Riječki Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris uspješno je započeo novu natjecateljsku sezonu nastupom na Državnom prvenstvu u tehničkim vještinama (popularno zvanih figure) održanom 9. prosinca ove godine u Rijeci, na Bazenima Kantrida. Kup je održan u organizaciji Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja, a priređivač i domaćin bio je Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris iz Rijeke. Na Kupu je nastupilo 159 plivačica iz 6 hrvatskih klubova iz Rijeke, Siska i Zagreba. Državno prvenstvo u tehničkim vještinama je svake godine uvod u novu sezonu, a od ove sezone, promjenom FINA pravila 2017. godine,  juniorke se natječu u izvođenju tehničkih elemenata (kao i seniorke).

Riječke plivačice osvojile su ukupno 5 medalja; 2 zlatne, 2 srebrne i 1 brončanu te su (kao i lani) najuspješnije na Prvenstvu. Zlatne medalje je osvojila Matea Butorac u dvije kategorije (juniorke i seniorke). Srebrna je bila Tea Mustać  (seniorke) i Enea Šebelja (mlađe juniorke), a brončana Katja Bedić (kadetkinje). Odmah do njih su plivačice zagrebačkog Medveščaka s osvojenih 5 medalja, jedne zlatne, jedna srebrna i tri brončane. Osvajačice medalja su i plivačice Mladosti s osvojenim zlatom i Špoljarić sinkro kluba s osvojenim srebrom u kategoriji kadetkinja, obje iz Zagreba.

Najnapetije je bilo u kategoriji mlađih juniorki u kojoj je Primorjašici Enei Šebelji zlato izmaklo za nevjerojatnih 0,0816 bodova, a u starijim kategorijama Primorjašica Matea Butorac postaje sve neuhvatljivija i u ovom trenutku sigurno je broj 1 u hrvatskom sinkro plivanju. Tako je recimo u  juniorskoj konkurenciji premoćno osvojila zlato sa skoro 4 boda prednosti (točno 3,9719).

 

REZULTATI osvajačica medalja po dobnim skupinama:

 

kadetkinje

 1. Vanesa Demut (Mladost) – 58,6725
 2. Tara Sudar (ŠASK) – 55,7113
 3. Katja Bedić(Primorje Aqua Maris) – 54,9613

 

mlađe juniorke

 1. Klara Šilobodec (Medveščak) – 64,1000
 2. Enea Šebelja(Primorje Aqua Maris) – 64,0184
 3. Antonija Huljev (Medveščak) – 63,7947


juniorske

 1. Matea Butorac(Primorje Aqua Maris) – 74,6250
 2. Lorena Kadić (Medveščak) – 70,6531
 3. Hana Manojlović (Medveščak) – 67,8750


seniorke

 1. Matea Butorac(Primorje Aqua Maris) – 75,2909
 2. Tea Mustać(Primorje Aqua Maris) – 72,1971
 3. Lorena Kadić (Medveščak) – 71,4375

 

Riječke plivačice su vodile njihove trenerice Valeria Petrachina (juniorke i seniorke), Monica Lazarić (kadetkinje), te Marta Jeličić i Jelena Garabiljević (mlađe juniorke).

Vrhovni sudac natjecanja bila je riječka sutkinja Mia Maček.

Detaljne rezultate možete naći na web stranici KSP Primorje Aqua Marisa  http://www.primorje-sinkro.hr/odlicno-otvaranje-sezone-primorjasice-opet-najuspjesnije/

Za plivačice Primorje Aqua Marisa nema predaha; odmah nastavljaju s pripremama za Božićnu reviju na temu Ledeno carstvo koja će se na Bazenima Kantrida održati u srijedu, 19. prosinca.