Vijesti iz klubova

Na Kupu Hrvatske u tehničkim vještinama “Sinkrice” osvojile 5 medalja od čega 3 zlatne

Riječki Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris novu natjecateljsku sezonu započeo je nastupom na Kupu Hrvatske u tehničkim vještinama (popularno zvanih figure) održanom 1. prosinca ove godine u Sisku. Kup je održan u organizaciji Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja, a priređivač i domaćin bio je Klub sinkroniziranog plivanja Sisak iz Siska. Na Kupu je nastupilo ukupno 130 plivačica iz 7 hrvatskih klubova iz Rijeke, Siska i Zagreba. Natjecanje u tehničkim vještinama je svake godine uvod u novu sezonu, a od ove sezone u ovom natjecanju uvedene su i ekipne nagrade (boduje se 8 najbolje plasiranih iz svake dobne skupine) te se proglašava i pobjednik po dobnoj skupini.

Riječke plivačice osvojile su ukupno 5 medalja; 3 zlatne, 1 srebrne i 1 brončanu te su (treću godinu zaredom) najuspješnije na Kupu. Zlatne medalje su osvojile Matea Butorac u dvije kategorije (juniorke i seniorke) i Katja Bedić (kadetkinje). Srebrna je bila Magdalena Radovčić (seniorke), a brončana Ena Peričić (kadetkinje). Klub je osvojio titule najuspješnijih u čak tri od ukupno četiri dobne skupine; najbolji je bio u kategorijama kadetkinje, juniorke i seniorke.

Primorjašica Matea Butorac postaje sve neuhvatljivija i u ovom trenutku sigurno je broj 1 u hrvatskom sinkro plivanju. Tako je u  juniorskoj odnosno seniorskoj konkurenciji premoćno osvojila zlato sa skoro 5 bodova prednosti (točno 4,4663 u juniorkama i 4,7949 u seniorkama)

REZULTATI osvajačica medalja po dobnim skupinama:

kadetkinje

 1. Katja Bedić,  KSP Primorje Aqua Maris               58,2396
 2. Dorotea Zlabnik, ŠASK                                      57,2486
 3. Ena Peričić, KSP Primorje Aqua Maris              56,7757

mlađe juniorke

 1. Klara Orehovec, Medveščak              61,2704
 2. Laura Hohnjec, Mladost                60,6224
 3. Korina Jelić, Medveščak                    59,4617

juniorke

 1. Matea Butorac, Primorje Aqua Maris  72,8224
 2. Klara Šilobodec, Medveščak                 68,3561
 3. Lana Palijan, Medveščak                      68,2597

  seniorke
 4. Matea Butorac, Primorje Aqua Maris   73,8045
 5. Magdalena Radovčić, Primorje Aqua Maris 69,0096
 6. Lana Palijan, Medveščak                                 68,5033

 

najuspješnije plivačice ekipno

kadetkinje: Katja Bedić, Ena Peričić, Paula Biagini, Rita Rančev, Vita Pavletić, Klara Vidas, Megan Drača i Tina Račić

juniorke: Matea Butorac, Ivana Radetić, Petra Premuš, Ivona Stojšić, Maria Glavačević, Tia Elena Fućak, Andrea Kosanović i Ana Kus

seniorke: Matea Butorac, Magdalena Radovčić, Maria Glavačević, Ivana Radetić, Ivona Stojšić, Petra Premuš, Andrea Kosanović i Tia Elena Fućak

 

Riječke plivačice su vodile njihove trenerice Valeria Petrachina (juniorke i seniorke), Marija Šavko (kadetkinje) te Marta Jeličić i Jelena Garabiljević (mlađe juniorke).

Vrhovni sudac natjecanja bila je riječka sutkinja Rebecca Domika.