Vijesti iz klubova

Mlađi kadeti Primorja EB postali su apsolutni prvaci države

Mlađi kadeti Vaterpolskog kluba Primorje Erste banka postali su apsolutni prvaci Hrvatske. U podne, 21. srpnja je na vrućem zagrebačkom terenu ŠRC Šalate krenula finalna utakmica Kupa RH za kategoriju mlađih kadeta.

Nakon uvodne pobjede protiv Solarisa (10:22), finalisti iz OVK POŠKA uspjeli su pobjediti Primorjaše (8:10), završno treće kolo skupina završilo je s punim plijenom protiv ekipe Zadra (12:19). Četvrfinale je kao protivnika dovelo Jadrana iz Splita, a riječka parna lokomotiva uvjerljivija je rezultatom (19:6).  Zatim je uslijedilo polufinale, vjerojatno i najzanimljiviji dvoboj protiv ekipe Juga Croatia Osiguranja. U kuloarima prije utakmice i neformalnim razgovorima, ekipa Juga označena je kao vrlo ozbiljan suparnik koji je i pobjeđen uspješnijim izvođenjem peteraca na njihovom domaćem terenu. Vrlo izjednačena utakmica, finalnim rezultatom, pokazala je pravu snagu ekipe, Primorje poslala u finale, a Juga u borbu za broncu (9:14).

Igrač Primorja Mauro Dipić proglašen je za najboljeg golmana. Do medalje je stigla ekipa u sastavu: Antonio Broznić, Ivan Šurbek, Duje Tomić, Adriano Štimec, Gabrijel Burburan, Robert Bosner, Luka Franulović, Adriano Jušić, Borna Krota, Jan Jurasić, Viktor Tončinić, Matija Polonijo, Mauro Dipić, Ivan Uhač, Borna Margitić.