Vijesti iz klubova

Ljetni kamp Primorja 2013

Tijekom mjeseca srpnja Plivački klub Primorje CO organizirao je „Ljetni kamp Primorja 2013“ u kojem sudjeluju članovi Kluba, polaznici škole plivanja i to 3., 4. i 5. godine (djeca 10 -12 godina). Program kampa se odvija kroz 4 zasebna tjedna, a radi se o cjelodnevnom boravku djece (od 8:00-16:00 sati). Program se provodi na području kompleksa Bazena Kantrida (Bazeni Kantrida, Plaža Ploče, obližnja kupališta i sportski tereni), a dva dana u tjednu organizirani su jednodnevni izleti na području Grada Rijeke i naše Županije.

Glavni cilj programa je upoznati djecu sa sportskim načinom života i prikazati im kretanje kao važnu kariku u očuvanju zdravlja koja ih mora slijediti ne samo za vrijeme sportske karijere, već kroz čitav život. Djeca se kroz takav način druženja međusobno bolje upoznaju, uče se funkcionirati u sportskom kolektivu, poštivati trenere, svoje kolege i na kraju sami sebe. Razvijaju se radne navike i odgovornost u obavljanju različitih zadataka. Primjenom sadržaja iz različitih sportskih aktivnosti razvijaju se motoričke sposobnosti i uče nova motorička znanja koja su potrebna za uspjeh u plivačkom sportu.

U program su uključeni i edukativni sadržaji preko kojih mladi plivači uče osnove o sportu i sportskom treningu, upoznaju se s osnovama o prehrani sportaša, uče o povijesti Hrvatskog i svjetskog sporta te o drugim temama koje ih zanimaju, a vezane su za sport.

Osim sportskih ciljeva, program ima zadatak i upoznavanje djece sa prirodnim i kulturološkim znamenitostima našeg Grada i Županije koje posjećujemo.

U prvom tjednu, od 1. do 5.7.2013. okupili smo 55 polaznika, raspored aktivnosti prvog i drugog tjedna, te kako im je bilo prosudite sami klikom na:

http://www.pk-primorje.hr/dokumenti/obavijesti/kamp_1_2013.pdf

Ljetni kamp Primorja 2013 1. tjedan

Ljetni kamp Primorja 2013 2. tjedan