Vijesti iz klubova

KSP Primorje Aqua Maris – Najmlađi uzrast osvojio srebro a seniorke zlato!

U Splitu je 13. i 14. travnja 2013. održano Državno prvenstvo u sinkroniziranom plivanju za seniorke na kojem su plivačice KSP Primorje AquaMaris ponovile prošlogodišnji uspjeh i potvrdile primat u hrvatskom sinkroniziranom plivanju.
Četiri zlatne medalje za osam nastupa u četiri discipline apsolutni je rezultat kojeg su postigle plivačice:
Rebecca Domika, Marta Crnčić, Mia Šestan, Martina Mušković, Lucija Bujan, Enia Šimac, Tesa Pavić, Ivana Host, Leda Lenac i trenerica Valeria Petrachina

Također, prošlog vikenda, 19. i 20. travnja 2013. češki grad Olomouc je bio domaćin otvorenog Prvenstva Češke republike za kadetkinje i juniorke na kojem su u konkurenciji, osim domaćina Češke, sudjelovali i klubovi iz Slovačke, Poljske i Hrvatske. Od hrvatskih plivačica nastupile su kadetkinje KSP Primorje AquaMaris iz Rijeke i ostvarile zapažen rezultat.

Riječke sinkroplivačice najmlađeg uzrasta (12 godina i manje) su nastupile u disciplini tim i osvojile 2. mjesto odnosno srebrnu medalju u međunarodnoj konkurenciji ukupno 9 timova.

Osvajačice srebra su:
JURANOVIĆ Petra, HOST Hanna, BUTORAC Matea, RUBEŠA Nina, VALENČIĆ Emili, STOJŠIĆ Ivona, ANDREIS Mia, ZAGORAC Ena, PREDOVAN Mia i RADETIĆ Ivana i trenerica Marija Đudarić