Vijesti iz RSSa

Karijera nakon karijere: Promocijski dan

Promocijski dan održat će se u srijedu, 9. listopada 2013. godine, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Kampus-Trsat. Hrvatski olimpijski odbor započeo je četverogodišnji projekt “Sportaši i obrazovanje”

Promocijski dan Karijera nakon sportske karijere organizira se s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o važnosti obrazovanja mladih sportaša, uključujući i sportaše s invaliditetom s ciljem osiguravanja karijere nakon sportske karijere.

Hrvatski olimpijski odbor u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i ostalim partnerima , provodi projekt Sportaši i obrazovanje (2012.-2016.).
Uz Hrvatski olimpijski odbor, kao voditelja projekta, u organizaciji promocijskog dana sudjeluju zajednice sportova šest najvećih hrvatskih županija u suradnji s ustanovama i udrugama nadležnim za obrazovanje i sport na razini županije i gradova. Promocijski dan „Karijera nakon sportske karijere“ je aktivnost prijavljena u okviru projekta “Suradnja regionalnih i lokalnih jedinica samouprave u obrazovanju talentiranih sportaša i njihovoj karijeri nakon sportske karijere” financiranog iz programa potpore Europskih olimpijskih odbora.

Na promocijski dan su dobrodošli svi zainteresirani, aktivni i bivši sportaši, njihovi treneri te učitelji, nastavnici i profesori koji rade s mladima u odgojno-obrazovnom sustavu i sportu.

Nadamo se da će promocijski dan Karijera nakon sportske karijere pridonijeti podizanju svijesti o važnosti potpore mladim sportašima propisivanjem posebnih uvjeta i stručne podrške u obrazovanju, a time što većem broju sportaša koji će biti u mogućnosti uspješno uskladiti obveze u sportu i školovanju.
Pozivamo vas na promocijski dan kako biste nam kao dio tima pomogli u ostvarenju navedenog cilja i omogućavanju što većem broju mladih sportaša karijeru nakon sportske karijere.

Detaljan program Promocijskog dana u Primorsko-goranskoj županiji, Mišljenje nacionalnog vijeća za sport, Preporuku rektorskog zbora visokih učilišta, Smjernice za dual karijeru i ostale dokumente možete pronaći na web stranicama Zajednice sportova PGŽ www.sport-pgz.hr i Hrvatskog olimpijskog odbora

www.hoo.hr