Vijesti iz klubova

Kadeti Nevere ponovo prvaci Hrvatske

Ovu subotu 21. travnja 2018. Ronilački klub Nevera sudjelovao je na Ekipnom i pojedinačnom državnom kadetskom prvenstvu u plivanju perajama koje se održalo u Koprivnici. Ekipa Nevere u sastavu od ukupno 16 plivača i plivačica u konkurenciji od 89 učesnika iz 9 klubova je sa 762 boda osvojila prvo mjesto u ekipnom dijelu natjecanja, ispred RK Šoderica iz Koprivnice sa 760 bodova i RSK Mladost iz Medulina sa 638 bodova.

Naši plivači su u ekipnom dijelu osvojili prvo mjesto s 418 bodova ispred RK Šoderice iz Koprivnice i RSK Mladosti iz Medulina, a plivačice su zauzele treće mjesto s osvojena 344 boda iza RK Šoderice iz Koprivnice i SRD Viševice iz Fužina.

U pojedinačnom dijelu natjecanja Nevera je osvojila ukupno 11 odličja u mlađe kadetskoj kategoriji (4 zlata, 1 srebro i 6 bronci) te 14 odličja u kadetskoj kategoriji (7 srebra i 7 bronci). Osvojeno je i ukupno 7 odličja u štafetama: po 2 medalje u disciplini 4 x 50 m PP u mlađe kadetskoj kategoriji i kadetskoj kategoriji, a u disciplini 4 x 100 m BF 2 medalje u mlađe kadetskoj i 1 u kadetskoj kategoriji.

Najbolji mlađi kadeti su Lana Kruljac sa 6 pojedinačnih medalja (4 zlata, 1 srebro i 1 bronca), Katija Romić s 3 i Jakov Buvač s 2 medalje. Kod kadeta najuspješniji su Paolo Jurman s 5 pojedinačnih medalja (3 srebra i 2 bronce), Tina Marčelja s 4, Nikola Sušanj s 3 te Mark Kos s 2 medalje.

Nakon ekipne pobjede u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u studenom 2017. ovim nastupom RK Nevera je potvrdila status najboljeg hrvatskog kluba u plivanju perajama i brzinskom ronjenju.