Vijesti iz RSSa

JUST SPORT Borba protiv dopinga u rekreativnom okruženju

U periodu od 11. do 15. prosinca 2017. godine održat će se 5-dnevni event Riječkog sportskog saveza, u sklopu Erasmus+ Sport projekta borbe protiv dopinga u rekreativnom okruženju – Just sport.

Event je podijeljen na dva dijela, trodnevne radionice za fitness trenere i vlasnike fitness centara te dvodnevne okrugle stolove kojima će nazočiti sudionici radionica te predstavnici institucija poput Hrvatskog Olimpijskog odbora, Središnjeg državnog ureda za sport, Nacionalne antidoping agencije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te predstavnici grada i županije.

Radionice će se održati 11., 12. i 13. prosinca 2017. godine, a samo neke od tema stručnih predavanja, ali i rasprave, bit će doping u rekreativnom okruženju, zabranjene supstance i metode, posljedice povrede antidopinških pravila, psihološki faktori korištenje dopinga, itd.

  1. i 15. prosinca 2017. godine održat će se okrugli stolovi na kojima će se odvijati rasprava o temama iz trodnevnih radionica s naglaskom na vlastita iskustva, prijedloge i zaključke. Na završnom okruglom stolu, 15. prosinca, osim zaključaka i preporuka, trenerima i vlasnicima fitness centara uručit će se „uvjerenja/certifikati“ da su pohađali predavanja, te bili sudionici projekta JUST SPORT. Taj dio održat će se na kraju rasprave odnosno okruglog stola, kada će se održati i press konferencija.