Vijesti iz klubova

Juniorke Primorja Aqua Marisa dominirale u europskoj konkurenciji na 13. Primorje Synchro Cupu održanom u Rijeci

U Rijeci je od 21. do 23. lipnja održan 13. Primorje synchro cup. To tradicionalno međunarodno natjecanje juniorki (age group 15-18) i mlađih juniorki (age group 13-15) je ove godine okupilo 105 plivačica iz 9 europskih zemalja. Nastupile su plivačice klubova iz Srbije, Švicarske, Mađarske, Bjelorusije, Češke, Poljske, Rusije i Hrvatske uz nastupe i reprezentacija iz Engleske, Švicarske i Bjelorusije te Hrvatske. Nastupile su 4 reprezentacije i 11 klubova iz inozemstva, a od hrvatskih klubova nastupili su HAKSP Mladost, Špoljarić sinkro klub i Zagrebački sinkro klub, svi iz Zagreba, te KSP Primorje Aqua Maris iz Rijeke kao domaćin.
U mlađejuniorskoj konkurenciji nastupilo je ukupno 15 sola, 15 dueta, 6 timova i 4 kombinacija. Zbog velikog broja prijava održane su i kvalifikacije za solo i duete. U konkurenciji juniorki vidjeli smo 5 sola, 6 dueta, 3 tima i 2 kombinacije.
Plivačice Primorje Aqua Marisa, 9 mlađih juniorki i 5 juniorki, uspješno je nastupilo u svim disciplinama, a još dvije mlađe juniorke Primorja su nastupale kao članice reprezentacije Hrvatske.
U kategoriji mlađih juniorki su dominantne bile mlade Bjeloruskinje koje su osvojile prvo mjesto u duetu, timu i kombiniranim rutinama. Klub Primorje AquaMaris (Katja Poljak, Tea Mustač, Petra Mladenić, Tia Maričević, Veronika Stojšić, Klara Crnčić, Ira Barbarić, Katja Turković i Magdalena Radovčić) je osvojio šesto mjesto u timu i treće u kombiniranim rutinama.
U kategoriji juniorki apsolutno su dominirale plivačice domaćina, Primorja Aqua Marisa (Rebecca Domika, Tesa Pavić, Ivana Host, Mia Šestan i Enia Šimac) koje su osvojile sva prva mjesta, u solu, duetu, timu te kombiniranim rutinama.
Dobitnice Kupa su plivačice reprezentacije Bjelorusije u kategoriji mlađih juniorki dok su plivačice Primorja Aqua Marisa bile po bodovima treće u poretku, a u kategoriji juniorki Kup su osvojile plivačice Primorja Aqua Marisa pa su tako postale i osvajačice Kupa koji se dodjeljuje ukupnom pobjedniku.
Na takmičenju su sudili strani i domaći suci, a cjelokupno suđenje je nadgledala gđa Jennifer Gray kao službeni promatrač Europske plivačke federacije. Vrhovni sudac natjecanja bio je Darko Ćuruvija iz Rijeke.
Djelatnici Kluba Primorje AquaMaris kojima su pomagali sinkro roditelji–volonteri mogu se pohvaliti odličnom organizacijom natjecanja čime dokazuju da su spremni ugostiti Europsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju za juniorke koje bi se trebalo održati 2015. godine u Rijeci.

13. PSC – REZULTATI MLAĐE JUNIORKE
13. PSC – REZULTATI JUNIORKE
13. PSC – REZULTATI osvajaci Kupa