Vijesti iz klubova

Jesen u Šumi Striborovoj

U subotu, 5.10.2013. Planinarsko društvo Kamenjak i Gradska knjižnica Rijeka – Dječji odjel Stribor organiziraju već tradicionalno druženje u prirodi. Program pod imenom Jesen u Šumi Striborovoj odvija se na poučnoj planinarskoj stazi Šuma Striborova na Biviju što su je zajednički osmislili i uredili PD Kamenjak, Gradska knjižnica Rijeka i Javna ustanova Priroda.

Kao i prethodnih godina, program je namijenjen prvenstveno djeci predškolskog uzrasta i školarcima, u pratnji roditelja, baka, djedova, učiteljica i teta iz vrtića.Kroz obilazak poučne staze u pratnji planinarskih vodiča djeca će upoznati planinarske oznake (markacije) i mediteransko bilje te sudjelovati u literarnom programu u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka – Dječji odjel Stribor i studenata riječkog Učiteljskog fakulteta.

Okupljanje je na okretištu linije broj 1 na Biviju do 11 sati, a šetnja završava u 13 sati. Budući da jesen zna donijeti i koju kap kiše, preporuča se malim i velikom planinarima da ponesu kišobran ili kabanicu.