Vijesti iz klubova

Izložba “Snaga paraolimpizma” u Rijeci

U ponedjeljak 13. svibnja 2013., s početkom u 12.00 sati, u prostorijama atrija HKD-a na Sušaku, Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke u suradnji sa
Savezom športova osoba s invaliditetom Primorsko- goranske županije organizira svečano otvaranje izložbe “Snaga paraolimpizma” autora Damira Senčara.

Izložbu čini fundus fotografija nastupa hrvatskih paraolimpijaca u proteklih osam godina, a posebice na 14. paraolimpijskim igrama u Londonu.
Damir Senčar je fotoreporter HINA-e i dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja, a među njima i prestižne “Paralympic Media Award for Photography” za najuspješniju fotografiju snimljenu na POI u Pekingu 2008.

Cilj organizacije izložbe „Snaga paraolimpizma“ je postići veću senzibilizaciju javnosti za sport osoba s invaliditetom. Izložba je do sada održana u deset hrvatskih gradova pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske gosp. Ive Josipovića,
a partneri izložbe na nacionalnom nivou su Veleposlanstvo Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, HINA i Hrvatski paraolimpijski odbor.

Otvaranju izložbe prisustvovati će Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora gosp. Ratko Kovačić i gradonačelnik grada Rijeke gosp. Vojko Obersnel koji će ujedno i otvoriti izložbu.
Na otvaranju izložbe se očekuju i predstavnici sportskih i kulturnih institucija grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.