Vijesti iz RSSa

Izbor najuspješnijih sportaša grada Rijeke za 2013. godinu

Svečanošću u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i proglašenjem najboljih sportaša obilježena je sportska 2013. godina u kojoj nije nedostajalo sportskih rezultata i uzbuđenja.

Uz glas Jose Krmpotića koji je prisutne vodio kroz program i zvukove mladog virtuoza na gitari Frane Živkovića brojni uzvanici, sportaši i gosti mogli su vidjeti i zapljeskati onima koji su u prošloj godini ostvarili rezultate koji su im omogućili da ih se opravdano proglasi najboljima u gradu Rijeci. Nakon uvodnih govora Samira Baraća, predsjednika Riječkog sportskog saveza i zamjenika gradonačelnika Marka Filipovića prigodnim statuama nagrađeni su oni najbolji.

U konkurenciji ženskih ekipa najbolje rezultate imale su kuglačice »Mlake« – Tatjana Oštarina, Nika Grubišić, Marija Zver, Milana Pavlić, Marina Bašić Palković, Ljiljana Peroš, Jelena Tomašić i Ivana Pavić uz trenera Loresa Agotića. U 2013. su osvojile drugo mjesto na Europskom kupu, drugo mjesto u prvenstvu i pobijedile u Kupu.

Gotovo u potpunosti očekivano u konkurenciji momčadi pobjedu je odnio vaterpolo klub »Primorje Erste banka«, osvajači kupa i Jadranske lige.

Najbolji u konkurenciji osoba s invaliditetom bili su članovi Športsko rekreativnog kluba slijepih »Rijeka« u sastavu Mario Muškardin, Vedran Dumenčić, Viliam Jelušić, Zlatko Vulčenović i Milutin Topić nositelji zlatne medalje sa svjetskog prvenstva.

Mlada nada prema izboru Kluba Riječkih olimpijaca je boksač »Rijeke« Matej Uremović kojemu je nagradu uručio najstariji riječki olimpijaca Zdravko Čiro Kovačić pri tom mu udjelivši nekoliko hvalevrijednih savijeta.

Slavni boćar iz Jadranova Leo Brnić, zvijezda »Vargona«, je uvjerljivo najbolji sportaš grada u 2013. godini.

– Nadam se ostati duže na vrhu – rekao je svjetski prvak Brnić. – Neka mi ova godina bude uspješnija od prošle najuspješniji sportaš grada Rijeke član Boćarskog kluba „Vargon“ a najuspješnija sportašica Ana Znaor iz Kick boxing kluba »Sušak«, svjetska prvakinja i osvajačica Svjetskog kupa u kick boxing najavila je obranu naslova i želju da po peti puta bude europska prvakinja.

Izvršni odbor Riječkog sportskog saveza je dodijelio i posebne nagrade dugogodišnjim, zapaženim sportskim djelatnicima Mihovilu Dorčiću i Zvonimiru Broziću, a posebno priznanje je uručeno i umirovljenom pročelniku za sport Veljku Karabaiću.

Svi sportski uspjesi predstavljeni su kratkim video najavama, a jedna od najljepših je svakako bila ona koja je najavila nagrađivanje najljepšeg trenutka u 2013. godini koji nam je omogućila HNK „Rijeka“ svojom pobjedom nad VfB Stuttgartom koji je doslovno podigao cijeli grad na noge i otvorio jednu europsku priču iz snova.