Vijesti iz klubova

Humanitarno košarkaški turnir “Djeca za školu, škola za djecu”

 

Košarkaški klub BURA u suradnji sa Udrugom za skrb autističnih osoba Rijeka organizira prvu po redu humanitarnu akciju – humanitarni košarkaški turnir DJECA ZA ŠKOLU, ŠKOLA ZA DJECU. Akcija je edukativno-sportskog karaktera. Humanitarna akcija će se održati u terminu od 20.12.2013. zaključno sa 21.12.2013. kada će se održati humanitarni košarkaški turnir.

Humanitarna akcija će se održati sljedećim redoslijedom:
1. Prvi dan (20.12.2013) humanitarne akcije biti će predavanja i stručne radionice na kojima će stručni suradnici, profesori, učitelji, asistenti u nastavi, djelatnici gradskih i
županijskih odjela koji se bave navedenom problematikom i dr. predstaviti svoja iskustva, rješenja kao i sve ono sto može pomoći u rješavanju navedene problematike.
U vremenu od 9 do 11.40h u gradskoj vijećnici će biti predstavljanje projekta i predavanja vezana uz temu akcije nakon čega se program nastavlja stručnim radionicama u prostorima Centra za autizam Zagreb, Ustrojbena jedinica Rijeka, na adresi Stane Vončine 1, u Rijeci.
Za sve uzvanike biti će osiguran i prijevoz kombijem.

2. Drugi dan (21.12.2013.) će se održati humanitarni košarkaški turnir na kojem će sudjevati ekipe osnovnih škola, srednjih škola fakulteta koji se nalaze na području grada Rijeke (trajanje utakmica ovisi o broju prijavljenih ekipa). Turnir će se održati u trajanju od 9 do 19h u dvorani 3 Maj na adresi Pulska 3 u gradu Rijeci.

Prihodi od humanitarne akcije i humanitarnog košarkaškog turnira DJECA ZA ŠKOLU, ŠKOLA ZA DJECU donirat će se Udruzi za skrb autističnih osoba Rijeka.
Cilj humanitarne akcije je veća integriranost i uključenje djece s posebnim potrebama u društvo, pa tako i u sve vrste obrazovanja.

Na turniru će nastupiti zborovi Mali riječani i Morčić, Plesna grupa Flame i dr.
Zainteresirani za sudjelovanje u humanitarnom košarkaškom turniru trebaju sastaviti ekipu koja može biti i mješovita (muško-ženske). Uvjet je da ekipa ima od 5 do 12 igrača. Kotizacija po igraču za djecu do 15 godina iznosi 10 kuna, dok za starije iznosi 30 kuna po članu ekipe.

Popis ekipa/-e treba dostaviti putem emaila na: kosarkaski.klub.bura@gmail.com.
Ulaznica za gledatelje iznosi 10 kuna.

Ukoliko su Vam potrebne daljnje informacije možete se javiti na brojeve telefona 098259283, 098678476, 0913442220