Vijesti iz RSSa

Humanitarni nogometni turnir – Vratimo prstima radost čitanja

HUMANITARNI NOGOMETNI TURNIR, RIJEKA, STADION KANTRIDA, 19. SVIBNJA 2014.

VRATIMO PRSTIMA RADOST ČITANJA

Sav prihod namijenjen obnovi knjižnice za slijepu i slabovidnu djecu OŠ Pećine.
Nastavljajući tradiciju pomaganja onima kojima je najpotrebnije, Riječkisportski savez, HNK Rijeka, Kanal Ri te Novi list i ove godine organiziraju humanitarni nogometni turnir, ovog puta naziva »Vratimo prstima radost čitanja« Kako se da nazrijeti i iz njegovog naziva, prikupljena sredstva na turniru namijenjena su obnovi knjižnice za slijepu i slabovidnu djecu Osnovne škole Pećine. Na taj način ne samo da se poboljšava fondknjižnice, nego se generalno upućuje i na potrebu kvalitetnijeg rada smladima. Poznato je naime da su tu knjižnicu, kao i nemale druge dijelove OŠ Pećine, uništila malodobna djeca, njezini učenici. I ma koliko taj čin zaslužio osudu, svima nam je jasno da su u svemu tome zakazali i – odrasli, odnosno društvo u cjelini. Stoga ovogodišnji humanitarni turnir ima za cilj ne samo pomoći slijepoj i slabovidnoj djeci, već i adolescentskoj populaciji u cjelini.
S druge strane, događaj koji će se na stadionu Kantrida zbiti u ponedjeljak, 19. svibnja s početkom u 16,30 sati, prigoda je i za svečano zaključenje jedne od najboljih sezona HNK Rijeka u njezinoj dugogodišnjoj povijesti.
Kako bi publika mogla uživati, organizirat će se susreti najmlađih uzrasta nogometne škole HNK Rijeka, zatim mini turnir, popularni »triangolo« na kojem nastupaju selekcije riječkih olimpijaca, Armade i novinara, da bi veliko finale događanja bilo u 18,30 sati kad će svoj ogled imati Rijeka All stars, dakle ekipa sastavljena od nekadašnjih igrača HNK Rijeka koji su danas u »bijelom svijetu« i aktualnih, »Rabuzinom« ovjenčanih igrača.
Za sam kraj, od 20 sati pripremljen je zabavno­humnitarni program.
Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a sav će prihod biti uplaćen OŠ Pećine za obnovu knjižnice za slijepu i slabovidnu djecu.