Vijesti iz RSSa

Homo si teć: Ove subote utrka riječkim lukobranom

Utrkom po riječkom lukobranu “Molo longo trk”, koja se trči u subotu, 14. travnja, nastavlja se 22. festival sporta i rekreacije Homo si teć. Popularna šetnica, koju brojni građani Rijeke i inače koriste za rekreaciju, postaje tako 6-kilometarska trasa na kojoj će se prijavljeni trkači natjecati za vrijedne nagrade Intersporta i originalne pehare, izrađene od strane profesora Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do petka 13. travnja u ponoć putem službene stranice www.rijeka.run ili do 9 sati ujutro na licu mjesta. Start je u 10 sati, dok se proglašenje pobjednika očekuje u 12:30 ispred zgrade putničkog terminala.

Molo longo trk izvrsna je uvertira u završni tjedan festivala, u kojem nas očekuje predstavljanje brojnih sportskih klubova i udruga na Korzu te Gatu Karoline Riječke, edukativno natjecanje za osnovnoškolce “Moja Rijeka” te veliko finale s čak 7 utrka, zabavnim programom i prodajno-promotivnim sajmom sportske opreme.

Vrijedi podsjetiti i na humanitarnu akciju “Trčim i pomažem”: kupnjom “Homo si teć” majice na štandu na Korzu ili u jednoj od Intersport trgovina u Rijeci, Labinu, Puli, Rovinju, Crikvenici i Zagrebu donirate 5 kn za Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke. Dostupne su i silikonske narukvice uz minimalnu donaciju od 10 kn, sav prikupljeni iznos namijenjen je također spomenutom savezu.