Vijesti iz klubova

Homo si plivat!

Europska federacija vodenih sportova (LEN) je u siječnju ove godine pozvala svoje članice u svih 51 učlanjenih država da formiraju mrežu događanja vezanih za vodene sportove diljem kontinenta dana 22. lipnja za nastupni europski dan vodenih sportova.

Hrvatski savez daljinskog plivanja je organizaciju prvog LEN Europskog dana vodenih sportova povjerio Klubu daljinskog plivanja Primorje iz Rijeke, a KDP Primorje je u suradnji s Gradom Rijeka TZ Rijeka, RSS-om i Lučkom upravom Rijeka odlučio manifestaciju prirediti u samoj luci – akvatoriju ispred putničkog terminala.

1. U samom akvatoriju riječke luke pliva se na način da plivačice i plivači startaju u moru ispred novog putničkog terminala, plivaju uz Rivu Boduli, obilaze okretnu bovu po krmi broda-restorana „Arca“, te se ponovno vraćaju uz Rivu boduli, plivaju ispod zapadne strane mosta lukobrana, uplivavaju u Porto Baroš, te izlaze na otvoreno more gdje okreću oko postojeće zelene plutače, da bi ponovno kroz Porto Baroš, pa ispod mosta, doplivali do okretne plutače i zatim prema cilju koji je na mjestu gdje je bio start. Taj krug iznosi približno 1500 m, a plivačice i plivači sportaši bi otplivali 2 ili 3 kruga (3000 ili 4500m), dok bi rekreativci (građani) plivali 1 krug (1500m), alternativno samo krug koji od starta vodi uz Rivu Boduli i nazad do starta/cilja (500m).
Konačna odluka organizatora o duljini pojedine utrke donijet će se uoči samih utrka u ovisnosti o vremenskim uvjetima i interesu sudionika.
2. Prijave plivačica i plivača će se vršiti putem Internet stranice kluba daljinskog plivanja Primorje: www.kdp-primorje.hr i 2 sata prije same utrke na ulazu u Terminal. Obje utrke startaju istovremeno u 11:00. Kotizacija za utrku je 50 kn za prijave i uplate preko Interneta i 70kn za prijave uoči utrka.
3. Svi sudionici osvajači prva tri mjesta kako u apsolutnim, tako i u dobnim kategorijama Ž/M15, Ž/M19, Ž/M29, Ž/M39, Ž/M49, M59, Ž+60, M +60
4. Svi sudionicu dobivaju promotivnu majicu i silikonsku plivačku kapicu, a apsolutni pobjednici u muškoj i ženskoj sportskoj utrci novčane nagrade, dok su za apsolutne pobjednike u rekreativnoj utrci predviđeni prigodni pokloni.
5. Za je sudionike osigurana topla marenda i voda.
6. Raspored događanja:
9:00 – Prijave sudionika na ulazu u zgradu terminala
10:30 – Svečano otvaranje
11:00 – Start utrka
13:00 – Podjela obroka
14:00 – Dodjele medalja i nagrada sa svečanim zatvaranjem

Više informacija