Vijesti iz RSSa

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U SINKRONIZIRANOM PLIVANJU NA BAZENIMA KANTRIDA

Na današnjoj konferenciji za medije u Informativnom centru Grada Rijeke najavljen je početak Europskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju koje će trajati od 22.-26. lipnja. Ova na europskoj razini vrlo značajna manifestacija okuplja 183 plivačice iz 22 zemlje te je prvi u nizu sportskih događanja kojima će Rijeka biti domaćin kroz lipanj i srpanj.

Većina federacija već je stigla u Rijeku te preko vikenda započela sa službenim treninzima. Samo natjecanje počinje u srijedu 22. lipnja, kada su na rasporedu preliminarna natjecanja u disciplinama duet (10.00) i tim (16.00), nakon čega će se održati svečano otvaranje na Trsatskoj gradini u 20.30. U četvrtak će uslijediti preliminarna natjecanja u solu i kombiniranoj rutini, petak je rezerviran za tehnički dio natjecanja, figure, dok će se u subotu i nedjelju održati finala svih disciplina. Publika će tada moći uživati u nastupima 12 najboljih plivačica odnosno ekipa.

Konferenciji su prisustvovali Igor Načinović, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Ula Lucenius, predsjednica Tehničkog komiteta za sinkronizirano plivanje LEN-e, Milena Dragišić, glavna tajnica Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja, Darko Ćuruvija, član Tehničkog komiteta LEN-e te član Organizacijskog odbora natjecanja i Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza. Na natjecanju će nastupati nacije koje spadaju u sami vrh europskog, pa i svjetskog sinkroniziranog plivanja poput Rusije, Ukrajine, Španjolske, Italije i Francuske. Valja naglasiti da se i hrvatske reprezentativke natječu u svim disciplinama, prvi puta na Europskom prventsvu.

 

Više na: http://www.rijeka-klik.hr/pocinje-europsko-juniorsko-prvenstvo-u-sinkroniziranom-plivanju/

http://rijekajunior2016.eu/en_US/