Vijesti iz klubova

Ema Kajić ostvarila odličan rezultat na Svjetskom kupu u Parizu

Proteklog vikenda u Parizu je održan svjetski kup u sportskoj gimnastici gdje su hrvatski predstavnici zabilježili zapažene rezultate. Među stotinjak gimnastičarki i gimnastičara iz 39 država koji su došli osvojiti bodove za svjetski poredak našlo se i sedmero predstavnika hrvatske gimnastike.

Od naših predstavnika najviše su dosegli Zagrepčanin Tin Srbić i gimnastičarka GK Vita iz Rijeke Ema Kajić koji su uspješno okončali kvalifikacijsko natjecanje i plasirali se u finale gdje su nastupili sljedećeg dana i osvojili 6. odnosno 7. mjesto. Za Emu Kajić ovo je izuzetan rezultat jer je osvojenim bodovima znatno popravila svoj poredak na svjetskoj rang listi te je vrlo izvjesno da će ovu godinu završiti u Top ten“, odnosno među najboljih deset gimnastičarki na svijetu u disciplini preskok.

 

Inače treba spomenuti da je Pariz vrlo popularan među natjecateljima i gotovo redovito se pojavljuju same svjetske klase. Tako su na primjer u disciplinama gdje su se u finalima ogledali i naši predstavnici, na preči pobjedu odnio Nizozemac Epke Zonderland inače poznati olimpijski pobjednik baš na toj spravi, a na preskoku domaća gimnastičarka, Francuskinja Coline Devillard inače osvajačica odličja na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Rumunjskoj.