Vijesti iz klubova

Edvardo Gustin postao boksački sudac najviše kategorije

Edvardo Gustin postao boksački sudac najviše kategorije

Dubai,21.05-01.06.2021.godine
U organizaciji međunarodne boksačke organizacije AIBA u Dubaiu je od 21. svibnja do 1. lipnja 2021. godine  održano boksačko prvenstvo – ASIAN ELITE MEN AND WOMEN BOXING CHAMPIONSHIP u sklopu kojeg je organiziran i AIBA 3-STAR R&J COURSE na kojem je 27 kandidata iz cijeloga svijeta polagalo ispit za boksačkog suca najviše kategorije.
Kao jedini predstavnik iz Hrvatske ispitu je pristupio i EDVARDO GUSTIN iz Rijeke koji je stjecanjem licence – 3. STAR postao boksački sudac najviše katerogije. Ovu licencu u Hrvatskoj su do sada imala samo dva boksačka suca (Martin Tadić te Naim Ramaj).

EDVARDO GUSTIN je karijeru boksačkog suca gradio deset godina sudeći mečeve na  prvenstvima Hrvatske, nacionalnim prvenstvima u regiji kao i na osam europskih prvenstava te značajnim međunarodnim turnirima u Sloveniji, Italiji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Rumunjskoj, Bugarskoj, Mađarskoj i na Tajlandu.

Ukupno je kao  je kao bodovni ili ringovni sudac odsudio više od 3000 boksačkih  mečeva.

Stjecanje 3. STAR licence otvara mu mogućnost suđenja boksačkih mečeva najvišeg ranga –  na seniorskim svjetskim prvenstvima kao i Olimpijskim igrama, a što je izuzetno osobno postignuće te ujedno i priznanje Boksačkom klubu “Rijeka”, te Boksačkom savezu Primorsko-goranske županije.