Vijesti iz klubova

„Eco corner“ zajednički izvode Metis i HNK Rijeka

Riječka tvrtka za zbrinjavanje otpada Metis d.d. i Hrvatski nogometni klub Rijeka udružili su snage u novom edukativnom projektu Eco corner, čiji je cilj osvještavanje potrebe prikupljanja starog papira a provoditi će se u osnovnim školama Rijeke i Primorsko-goranske županije.

„Eco corner je još jedan doprinos Metisa u poučavanju osnovnoškolaca o potrebi prikupljanja starog papira i njegovog recikliranja zbog zaštite okoliša. Iz našeg iskustva znamo da ukoliko na vrijeme djecu poučimo odgovornom ponašanju, oni će cijelog života voditi računa o okolišu. Metis godinama zajedno sa školarcima prikuplja papir na području PGŽ, ali ovim ćemo projektom učiniti novi iskorak u edukaciji i našem društveno odgovornom poslovanju. Iznimno mi je drago što smo u HNK Rijeka pronašli partnera za Eko corner, jer je i nedavna srebrna medalja naših reprezentativaca na Svjetskom kupu pokazala da se vrijedan rad isplati, kako u nogometu, tako i u zaštiti okoliša. Podsjetimo se, ako se reciklira samo tona papira, spašava se oko 17 stabala, 300 litara nafte, 4100 kWh energije i spriječi se 30 kilograma onečišćenja“, izjavila je gospođa Dorotea Pešić-Bukovac, voditeljica razvojnih projektata u Metis d.d. na konferenciji za novinare održanoj na riječkom stadionu Rujevica u četvrtak, 2. kolovoza 2018. povodom predstavljanja „Eco cornera“ zajedničkog projekta Metisa i HNK Rijeke.

Luka Ivančić, generalni direktor HNK Rijeka kaže kako je klub s veseljem prihvatio sudjelovanje u projektu: „Inicijativa Metisa odmah nam se dopala. Kao nogometni klub koji nosi ime po svojem gradu, želimo sudjelovati u njegovom životu i doprinositi njegovom razvoju. Raduje nas i što će naši nogometni ambasadori, igrači NK Rijeke s djecom razgovarati o zaštiti okoliša i naravno, o nogometu. Upravo je prošlog vikenda počela nova sezona HNL-a pa ovim putem pozivamo sve navijače HNK Rijeke, školarce i njihove roditelje, da nam se pridruže na stadionu Rujevica i bodre nas“.

Metis će u suradnji s HNK Rijeka projekt Eco corner provoditi tijekom cijele školske godine 2018.-2019. u školama na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Edukator Metisa će zajedno s nogometašima HNK Rijeka obilaziti učenike, poučavati ih o važnosti zaštite okoliša i recikliranja starog papira koji će učenici i profesori moći odložiti u Metisove spremnike postavljene u školskim dvorištima. Školarci će s edukatorima Metisa razgovarati o prikupljanju starog papira, koristima za zaštitu okoliša, o tome kako se u domu i školi mogu pobrinuti za to da proizvode što manje otpada, a s nogometašima HNK Rijeka će u školama možda moći i malo tehnicirati i naučiti pokoju nogometnu tajnu naših prvoligaša.

Kao i prethodnih godina, Metis će školu koja se najviše istakne u prikupljanju starog papira financijski pomoći u realizaciji njihovih projekata poput nabave novih knjiga za knjižnice, nove školske opreme ili obnove učionica.