Vijesti iz klubova

Dvoransko prvenstvo Europe u streličarstvu 2013.

Od 26. veljače do 2. ožujka 2013. u Rzeszowu u Poljskoj održano je Europsko dvoransko prvenstvo u streličarstvu na kojem je sudjelovalo 247 natjecatelja iz 30 zemalja.
U sastavu hrvatske reprezentacije pucao je i član Streličarskog kluba “Rijeka” Bruno Žic u kategoriji juniora sa složenim lukom.

Nakon 60 strijela u kvalifikacijskom dijelu Bruno je ispucao 573 kruga čime je zauzeo vrlo dobro petnaesto mjesto i plasirao se u eliminacijski krug natjecanja. Šesnaestinu finala prošao je pobjedom 6: 4 nad Lyrasom Dimosthenisom (Grcka), osamnaestim iz kvalifikacija (570).
U osmini finala docekao ga je Aerikos Christos (Grčka) koji je u kvalifikacijama ispucao 590 krugova i u eliminacije krenuo dijeleći prvo mjesto s Mariom Vavrom. Nakon napetog izjednačenog dvoboja i rezultata 5:5 u shoot off-u ispucao je 10 na Aerikosov 9 te je riješio meč 6:5 u svoju korist i eliminirao jakog protivnika iz daljnjeg natjecanja.
U četvrtfinalnom dvoboju Staš Modic (Slovenija, 580, sedmi iz kvalifikacija) pobijedio je s rezultatom 7:1 je čime je Bruno Žic natjecanje okončao na osmom mjestu.

Valja napomenuti da je ovo bio prvi nastup Brune Žica na Europskom prvenstvu.