Vijesti iz klubova

Državno prvenstvo u judu za djevojčice i dječake

Državno prvenstvo za dječake i djevojčice (U14), održano je 25.05.2013. godine u Rijeci. Nastupilo je 288 natjecatelja iz 44 kluba. Uz brojnu publiku, prikazane su odlične borbe a Judo klub “Rijeka“, kao dugogodišnji organizator, održao je visoki organizacijski nivo i uz brojne judo manifestacije i događaje opravdao svoju parolu “Rijeka city of judo“.
Od domaćih natjecatelja treba istaknuti Petra Stanišića u kategoriji -34kg. On je u prvom kolu izgubio od Perić Timona(Mladost-Osijek), zatim je u repasažnim borbama pobijedio Jelenić Emanuela(Dubrovnik), zatim Renić Nikolu(Mladost-Zagreb), te je u borbi za treće mjesto pobijedio svog klupskog kolegu, Zbašnik Renea. Time je osvojio brončanu medalju dok se Rene Zbašnik morao zadovoljiti sa 5. mjestom.
U kategoriji -38kg, Dino Šušnić, On je u prvom kolu pobijedio Mlinac Nikolu(Lika-Zagreb), zatim je izgubio od Šipek Filipa(Samobor), da bi u repasažu pobijedio Mičić Harija(Zadar), zatim Kraljević Luka(Slano), da bi u borbi za treće mjesto pobijedio Mijić Luku(Zadar). Time je Dino Šušnić osvojio brončanu medalju.