Vijesti iz klubova

Dora Brnić na Europskom prvenstvu mladih u Brnu osvojila broncu

Na europskim igrama mladih za osobe s invaliditetom u Brnu (Češka Republika) od 19.06. do 23.06.2013, u konkurenciji više zemalja, naša mlada reprezentacija u boćanju ostvarila je zapažen uspjeh. U sastavu Dora Brnić ( Rijeka), Stepan Matijašević ( Požega), Ivan Dernej ( Đakovo) i Marko Vidiček( Zagreb ) donijela je u Hrvatsku tri medalje, dvije bronce i srebro i tako opravdala ukazano povjerenje izbornika gdin. Milana Maretića.

Dora Brnić osvojila je broncu na tom natjecanju i tako je Grad Rijeku obogatila sa prvom europskom medaljom u boćanju za osobe s cerebralnom paralizom do 21 godinu. Medalju je osvojila u BC1 kategoriji u kojoj natjecatelji usljed svojih motoričkih poteškoća boćaju sa asistentom.

Dora Brnić rođena je 2001 godine kao dijete s cerebralnom paralizom i kreće se pomoću kolica. Živi u Kostreni i svaki dan putuje u Rijeku u školu i na trening. Unatoč tome vrijedna je članica Boćarskog kluba osoba s invaliditetom «Pulac» Rijeka, Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, i učenica OŠ Gornja Vežica u Rijeci. Boćanjem se počela baviti prije četiri godine i prošle godine je bila zlatna na nacionalnom natjecanju za mlade s invaliditetom u Zagrebu.