Vijesti iz RSSa Vijesti o Projektima

Djeca iz Rijeke sudjelovala na Međunarodnom dječjem sportskom eventu u Bugarskoj


Između 17. i 20. svibnja 2019. godine u Sofiji je održano natjecanje u atletici s djecom iz Hrvatske, Belgije i Bugarske, a glavni organizator događaja bio je Atletski klub KLASA iz Sofije, partner u projektu Back2Track.

Ovaj event bio je zabavno iskustvo za svu djecu, roditelje i trenere, a povrh toga, djeca su puno naučila o vodstvu i timskom radu te ostalim vrijednostima koje pruža sport. Osim samog natjecanja u atletici, djeca su imala treninge i radionice na teme zdravog načina života, važnosti bavljenja sportom te važnosti postojanja sportskih klubova.

Back2Track projekt se fokusira na analizu razlika i sličnosti koje sportski klubovi imaju u pristupu profesionalnom i masovnom sportu te u inovativnom pristupu uključivanja djece u nepovoljnom položaju u sport i fizičku aktivnost. Vodeći partner projekta je Bugarska sportska razvojna organizacija (BSDA), dok su partneri, osim RSS-a, belgijska organizacija The Charity Game (TCG asbl) te bugarski atletski klub KLASA. Projekt je započeo sa provedbom 1. siječnja 2019. godine i sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+ Sport.