Vijesti iz RSSa

Dan riječkog nogometa i humanosti – humanitarna utakmica

Humanitarna akcija Dan riječkog nogometa i humanosti, održat će se u utorak, 28. svibnja 2013. godine, u 19 sati, na stadionu Kantrida, u organizaciji Riječkog sportskog saveza, Novog lista i HNK Rijeka. Unutar ove humanitarne akcije održat će se nogometna utakmica između sadašnje ekipe HNK Rijeke i Ali star ekipe HNK Rijeke koju čine neki od njezinih najpoznatijih igrača. Sav prihod od ulaznica koje će se prodavati po 30 kuna (lože po 50 kn i 100 kn) namijenjen je pomoći mladim riječkim sportašima s invaliditetom.

Dan riječkog nogometa i humanosti humanitarna je akcija koju su pokrenuli Novi list, HNK Rijeka i Riječki sportski savez u svibnju 2010. godine. Pod motom „Za Lukasov osmijeh”, unutar prve akcije, prikupljena su sredstva za operaciju 5-godišnjeg Lukasa Juriše. Nakon izvrsnog odaziva Riječana i uspješno odrađene Lukasove operacije, dan riječkog nogometa i humanosti prometnuo se u tradicionalnu svibanjsku humanitarnu akciju unutar koje su, također vrlo uspješno, prikupljena sredstva za Dom za nezbrinutu djecu Rijeka i Lovran, riječku onkologiju te mnoge potrebite obitelji.

Ove godine, Novi list, HNK Rijeka i Riječki sportski savez organizirat će humanitarnu akciju „Dan riječkog nogometa i humanosti” u utorak, 28. svibnja 2013. godine u 19 h.
Unutar ove humanitarne akcije održat će se nogometna utakmica na stadionu Kantrida koja će na jednom mjestu okupiti sadašnju ekipu HNK Rijeke i Ali star ekipu HNK Rijeke koju čine neki od njezinih najpoznatijih igrača (Mijatović, Štrok, braća Sharbini, Šalović, Zvonko Pamić i mnogi drugi). Glavnoj utakmici će prethoditi turnir morčića (16:30 h) te tradicionalni trokut turnir: riječki olimpijci – novinari – Armada (18:00 h.)

Sav prihod od ulaznica koje će se prodavati po 30 kuna (lože po 50 kn i 100 kn) namijenjen je pomoći mladim riječkim sportašima s invaliditetom. Sredstva će se raspodijeliti između sljedećih klubova – Atletski klub “Srce” za osobe s invaliditetom, Riječki sportski savez gluhih, Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom “Rijeka”, Plivački klub “Forca”, Klub za dresurno jahanje osoba s invaliditetom “Pegaz”, Tenis klub “Kvarner (sekcija kluba), Košarkaški klub “Flumen Sancti Viti, Košarkaški klub “Pleter”, Boćarski klub osoba s invaliditetom “Pulac.
Ulaznice su u prodaji u trafikama Novog lista te na promotivnom štandu na Korzu. Nakon utakmice, ispod B tribine, uslijedit će koncert Nene Belana & Fiumensa te grupe Morso; riječki ugostitelji pružit će različitu ugostiteljsku ponudu, a u 21:45 h organizirat će se tombola sa memorabilijama NK Rijeke i mnogim drugim nagradama (21:45 h) u kojoj sudjeluju sve kupljene ulaznice.