Vijesti iz RSSa

Dan riječkog nogometa i humanosti 2013.

Dan riječkog nogometa i humanosti humanitarna je akcija koju su pokrenuli Novi list, HNK Rijeka i Riječki sportski savez u svibnju 2010. godine. Pod motom „Za Lukasov osmijeh“, unutar prve akcije, prikupljena su sredstva za operaciju 5-godišnjeg Lukasa Juriše. Nakon izvrsnog odaziva Riječana i uspješno odrađene Lukasove operacije, dan riječkog nogometa i humanosti prometnuo se u tradicionalnu svibanjsku humanitarnu akciju unutar koje su također vrlo uspješno, prikupljena sredstva za Dom za nezbrinutu djecu Rijeka i Lovran, riječku onkologiju te mnoge potrebite obitelji.

Ove godine, Novi list, HNK „Rijeka“ i Riječki sportski savez organizirat će humanitarnu akciju „Dan riječkog nogometa i humanosti“ u UTORAK, 28. SVIBNJA 2013. godine u 19 h.

Unutar ove humanitarne akcije održat će se nogometna utakmica na stadionu Kantrida koja će na jednom mjestu okupiti sadašnju ekipu HNK Rijeke i All star ekipu HNK Rijeke koju čine neki od njezinih najpoznatijih igrača (Mijatović, braća Sharbini, Vugrinec, Budan i mnogi drugi).

Sav prihod od ulaznica koje će se prodavati po 30 kuna (lože po 50 i 100) namijenjen je pomoći mladim riječkim sportašima s invaliditetom. Sredstva će se raspodijeliti između sljedećih klubova – Atletski klub “Srce” za osobe s invaliditetom, Riječki sportski savez gluhih, Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom “Rijeka”, Plivački klub “Forca”, Klub za dresurno jahanje osoba s invaliditetom “Pegaz”, Tenis klub “Kvarner (sekcija kluba), Košarkaški klub “Flumen Sancti Viti, Košarkaški klub “Pleter”, Boćarski klub osoba s invaliditetom “Pulac”.

Nakon utakmice uslijedit će koncert riječkih bendova, riječki ugostitelji pružit će različitu ugostiteljsku ponudu, organizirat će se tombola sa memorabilijama HNK „Rijeke“, trokut turnir riječki olimpijci – novinari – Armada koji će prethoditi glavnoj utakmici te mnogi drugi dodatni sadržaji.

Pozivamo vas da se uključite u tradicionalnu humanitarnu akciju „Dan riječkog nogometa i humanosti“ i doprinesete skupljanju sredstava za pomoć mladim riječkim sportašima s invaliditetom.
Sredstva kojima ćete poduprijeti ovu akciju možete uplatiti na poseban žiro račun Riječkog sportskog saveza namijenjen ovakvim akcijama br. BKS 2488001-1500115037. Ili se u akciju uključiti putem kupovine određenog broja ulaznica. Za sve dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate Bojana Sušnja ( bojan@rss.hr , 098 943 9288) ili Orijanu Pernjak Grbac ( orijana@rss.hr, 099 219 50 20).