Vijesti iz RSSa Vijesti o Projektima

BORBA PROTIV DOPINGA U REKREATIVNOM OKRUŽENJU: RSS NA 4. SASTANKU PROJEKTA GREEN SEAL U BRUSSELSU

Riječki sportski savez je sudjelovao na 4. sastanku Erasmus+ Sport projekta GREEN SEAL 8. i 9. travnja, čiji je domaćin bio belgijski partner IHF u Bruxellesu. Projekt uključuje 6 partnera iz Belgije, Hrvatske, Italije, Poljske, Španjolske i Velike Britanije, a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Projekt ima za cilj povećati svijest o negativnim posljedicama dopinga u rekreativnom sportu.  Dok je većina anti-doping kampanja i aktivnosti često usmjerena na sportaše uključene u profesionalne i natjecateljske sportove, GREEN SEAL je usredotočen na problem dopinga u rekreativnom okruženju.

Partneri su raspravljali o financijskim i administrativnim aspektima projekta, osiguravanju kvalitete projekta, te Etičkom antidoping kodeksu koji bi se trebao usvojiti u rekreativno-sportskim organizacijama diljem Europe kako bi se spriječilo nezdravo ponašanje neprofesionalnih sportaša. Glavnu ciljnu skupinu projekta predstavljaju mladi ljudi u rekreativnim sportskim okruženjima.
Provedba projekta GREEN SEAL započela je u siječnju 2018. godine i provodit će se tijekom razdoblja od 24 mjeseca s aktivnostima u koje su uključene sportske organizacije u svim partnerskim zemljama, a Riječki sportski savez partnerska je organizacija na projektu.