Uncategorized

Boćarski savez PGŽ dodijelio priznanja najboljim boćarima i boćaricama

Boćarski savez PGŽ dodijelio priznanja najboljim boćarima i boćaricama

Boćarski savez Primorsko – goranske  na prigodnoj je svečanosti u Domu kulture na Kukuljanovu podijelio nagrade najboljim boćarima i boćaricama u 2018. godini.

U kadetsko juniorskoj konkurenciji po dvije su nagrade otišle u Jadranovo i na Čavle te jedna na Podvežicu. Šaban je osvojio naslov svjetskog prvaka u pojedinačnom klasičnom u kategoriji boćara do 18 godina, dok je Šipek osvojio dva zlata i tri srebra na prvenstvima Hrvatske, a upisao se i u rekordere u štafeti zajedno sa Franom Jakominićem.

Najbolja juniorka je Dorotea Maršanić iz Čavle – Škole boćanja, a zajedno sa svojim suigračicama ponijela je i nagradu za najbolju žensku juniorsku ekipu. Uz Maršanić nagradu su zaslužile Carrolina Bajrić, Ira Nimčević, Besarta Cocaj, Merita Cocaj, Dora Fućak, Roberta Perović i Ela Murgić te trener Dean Klarić.

Pobjednici prvog izdanja Hrvatske juniorske boćarske lige, osvajači juniorskog županijskog Kupa, srebro i bronca na juniorskom prvenstvu Hrvatske te zlato i četiri bronce na kadetskom prvenstvu Hrvatske sve su to rezultati najbolje juniorske muške ekipe Boćarskog kluba Vargon za koju su nastupali Alen Čajić, Alen Dretvić, Fran Jakominić, Dario Juričić, Mateo Načinović, Leon Petz, Marin Vrljić, Karlo Vukelić i trener Čedo Vukelić.

Posebna priznanja za iznimne rezultate dobili su Virginia Bajrić i Merita Cocaj (Čavle – Škola boćanja), Mateo Načinović (Pontese, Italija), Luka Peričić (Gonji Kraj), Filip Klarić i Žarko Jerčinović (Drivenik) te Karlo Vukelić (Vargon),

Nagrade za rekorde u 2018. godini dobili su Carrolina i Virginia Bajrić (Čavle – Škola boćanja), Fran Jakominić (Vargon) i Lovro Šipek (Sveti Jakov Jadranovo).

Najbolja seniorka je Carrolina Bajrić, osvajačica srebra i bronce na Svjetskom prvenstvu u Kini, zatim zlata i dvije bronce na prvenstvima Hrvatske te rekorderka u brzinskom i štafetnom izbijanju.

Peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u preciznom izbijanju priskrbilo je Antoniju Prlaguziću (Vargon) nagradu za najboljeg seniora u protekloj godini.

Boćarice Čavle – Škole boćanja najbolja su seniorska ekipa. Čavjanke su prvakinje Hrvatske u sezoni 2017-2018, osvojile su treće mjesto u Kupu europskih prvakinja te drugo mjesto u međunarodnoj ženskoj regionalnoj ligi, a uz to još osam pojedinačnih medalja na prvenstvima Hrvatske. Boćari Vargona najbolja su seniorska momčad, a osvojili su treće mjesto u domaćem prvenstvu.

Vjekoslav Matetić, trener boćara Svetog Jakova proglašen je najboljim trenerom dok je nagradu za životno djelo dobio Radovan Cuculić iz Boćarskog kluba Kukuljanovo koji je u tom klubu od njegovog osnivanja 1982. godine, a u više mandata je bio predsjednik i tajnik kluba.

Za značajna ulaganja u boćarsku infrastrukturu nagradu je dobio Grad Krk

Za dugogodišnju uspješnu suradnju i poticanje djece na bavljenje boćanjem priznanje je primila lovranska osnovna škola Viktor Car Emin.

Svečanosti su između ostalih nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Bakra Tomislav Dundović, gradonačelnik Krka Darijo Vasilić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić i član Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ Miljenko Butković.