Vijesti iz klubova

Boćarski klub Vargon u finalu Lige prvaka

VARGON – SAINT VULBAS 15 – 7

Na utakmici polufinala KUPA EUROPSKIH PRVAKA u predivnom ambijentu pred šestotinjak gledatelja boćari Vargona ostvarili su veliki uspjeh plasmanom u finale gdje ih očekuje prvak Italije BRB Ivrea.
LEO BRNIĆ i BRUNO KRALJIĆ izjednačili su Svjetski rekord do 23 godine sa 57 pogodaka iz 60 izbačaja.
Leo je standardno odličan bio u brzinskom te je sa vrhunskih 48 pobjedio najboljeg francuskog brzinca Jarneta.
Pobjedu u krugu ostvario je sjajni Goran Percan koji je u KEP u četiri utakmice bez poraza sa osam pobjeda.
Izjednačeno 7 – 7 bilo je do klasičnih igara u kojima je domaćin nošen fenomenalnom publikom deklasirao protivnika 8 – 0 tako da je ukupni rezultat utakmice bio 15 – 7, te se o pobjedniku odlučilo razigravanjem 6 igrača iz svake ekipe.
Pobjeda je ostvarena rezultatom 3 – 2, za goste uspješni su bili ALCARAZ i ASCENSI, a za domaćine MARČELJA, PERCAN i KRALJIĆ koji je pogotkom balina donio pobjedu i veliko slavlje Riječanima.
Ovaj veliki uspjeh ostvarili su igrači kap. Zoran Cuculić, Leo Brnić, Dean Klarić, Milenko Knežević, Bruno Kraljić, Zvonimir Maras, Roland Marčelja, Marko Matijašić, Goran Percan, Kristijan Prodan, Mark Rumac, Alen Šestan i trener ekipe Čedo Vukelić.
Finale se igra u dvije utakmice, prva je u Rijeci 01.lipnja.2013. sa početkom u 14:00 sati, a uzvrat u Ivrei -Italija 08.lipnja 2013.