Vijesti iz RSSa

65 750 kuna Društvu za dječju kirurgiju Kantrida

65 750 kuna Društvu za dječju kirurgiju Kantrida

Uz predaju donacije podijeljene i zahvalnice volonterima

Rijeka, 07. svibnja 2019. – U vijećnici Grada Rijeke jučer je održan prijem za volontere ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run, te primopredaja sredstava prikupljenih prodajom službenih majica i narukvica. Pored brojnih volontera i predstavnika sportskih klubova i udruga, prijemu su nazočili gradonačelnik grada Rjeke Vojko Obersnel, načelnik Općine Kostrene Dražen Vranić, predsjednik AK Ri Maraton Radovan Šoljaga, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, područna menadžerica dm-a Alma Antičević te predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC Rijeka doc.dr.sc. Harry Nikolić.

 

Osvrnuvši se na do sad najobimniji program manifestacije i brojne novitete, gradonačelnik Obersnel zahvalio je volonterima na iskazanom zalaganju i sponzorima na podršci festivalu, ističući kako bi bez njihove potpore sve bilo teško izvedivo. Alma Antičević, područna menadžerica dm-a, koji se pored organiziranja vlastite utrke uključio i u humanitarnu akciju s 10 000 kuna donacije, izrazila je zadovoljstvo suradnjom s festivalom kao riječkim brandom koji promovira zdrav život te ima naglašenu humanitarnu notu.

 

Predstojniku Klinike za dječju kirurgiju KBC Rijeka, ujedno i predstavniku Društva za dječju kirurgiju Kantrida, doc.dr.sc. Harryju Nikoliću uručen je simbolični ček  s iznosom od 65 750 kuna. Vrlo pozitivno iznenađen skupljenim iznosom, doc.dr.sc. Nikolić naglasio je kako će donacija svakako biti utrošena svrsishodno, za edukaciju kirurga koji skrbe za zdravlje najmlađih članova društva.

 

Uručivanjem donacije i podjelom zahvalnica volonterima zaključena je priča ovogodišnjeg izdanja festivala sporta i rekreacije, koji je na riječke ulice privukao preko 18 000 ljudi.