Vijesti o Projektima

Riječki sportski savez sudjelovao na interaktivnim predavanjima u Sloveniji

20 lokalnih sportaša u Ajdovščini, Slovenija, 21. i 22. 02. prisustvuje interaktivnim predavanjima prvog modula projekta PASSPORT (Project for Academy of Sport Support). Studente je na početku predavanja uz predstavnike partnera na projektu, Visoke poslovne škole PAR, Zajednice sportskih udruga Grada Rijeke „Riječki sportski savez“ i domaćina, Športna zveza Ajdovščina pozdravio i gradonačelnik Ajdovščine, g. Tadej Beočanin.

Na Erasmus+ Sport projektu koji potiče dualnu karijeru sportaša i čija je ukupna vrijednost 358 495 eura, kao partneri sudjeluju i veleučilište FH Joanneum iz Austrije te Bugarska sportska razvojna organizacija – BSDA, sportska organizacija Mine Vaganti NGO te već spomenuta Športna zveza Ajdovščina.

Istovremeno, prilika je to i za članove projektnog tima da analiziraju dosadašnje učinke projekta te isplaniraju buduće akcije s obzirom da je projekt započeo 01.01.2018. i traje do 30.06.2020. Treneri predavači Visoke poslovne škole PAR, FH Joanneum-a razvili su šest modula a svaki pojedini modul bit će prezentiran lokalnim sportašima studentima.

Sljedeći modul, Financijski management u sportu bit će prezentiran sportašima u Sassariju, Italija, dok će sportaši sa riječkog područja imati priliku poslušati modul u studenom 2019.g. Bitno je istaknuti da će svi moduli biti dostupni na VLE platformi a projektni tim već planira završnu konferenciju projekta koja će također biti u Rijeci, prijestolnici kulture u ožujku 2020. godine.