Vijesti iz RSSa

17. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke

Na stadionu Kantrida održano je sportsko natjecanje na kojem su se natjecala četiri riječka vrtića – Sušak, Maestral i Potok i Mali princ.

U subotu se na Kantridi natjecalo 480 mališana u šest disciplina – trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, bacanje loptice u dalj, skok u dalj, potezanje konopa za djevojčice i mali nogomet za dječake. Kao i na pravim Olimpijskim igrama, festival je svečano otvoren predstavljanjem publici, paljenjem plamena bakljom i prisegom olimpijskoj zakletvi.

Na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića koji se održavao na Stadionu Kantrida 5.5.2018. godine vrtićarci su upoznali i sudjelovali u projektu „Ri movu“.

Nakon razgibavanja i zagrijavanja usvajali su vještine gimnastike, atletike i juda te su bili spremni za daljnje natjecanje.

Sportski dio natjecanja otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je došao podržati najmlađe sportaše te kazao kako se među njima zasigurno nalaze i oni koji će postati pravi olimpijski natjecatelji, a u ceremoniji otvorenja sudjelovao je i predsjednik Riječkog sportskog saveza i predstavnik Kluba riječkih olimpijaca Samir Barać.

Ukupni pobjednik natjecanja je ekipa dječjeg vrtića Mali princ, a drugo i treće mjesto zauzele su ekipe Sušak 1, odnosno Potok 1, a najbolji će se natjecati na natjecanju županijske razine koje će se održati 19. svibnja u Munama.

Gradsku razinu Olimpijskog festivala, natjecanja koje se zbiva sukladno propozicijama Hrvatskog olimpijskog odbora, organizirali su Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka uz pokroviteljstvo Grada Rijeke. Cilj manifestacije koja se odvija već 17 godina je poticanje olimpijskog duha i vrijednosti, postepeno uključivanje djece u sportske aktivnosti te promocija druženja i zdravog života.

Olimpijada vrtića održava se uz financijsku pomoć sponzora i donatora: Udruge nogometnih sudaca, Udruge atletskih sudaca, Udruge UMKI te Grada Rijeke.